Direct naar paginainhoud

Inzage bouwarchief

Wanneer je informatie nodig hebt over een bouwvergunning, dan vraag je die op uit het bouwarchief. Dit is zowel voor woningen als bedrijfspanden op te vragen.

Je vraagt het bouwdossier aan via onderstaand aanvraagformulier als je woning na 1998 is gebouwd. Is je woning gebouwd tussen 1963 en 1998? Vraag dan het bouwdossier op bij het Stadsarchief. Neem contact op met Stadsarchief bouwdossiers voor het maken van een afspraak. Weet je niet zeker uit welk bouwjaar jouw woning komt? Ga dan naar het WOZ waardeloket en voer hier jouw adres in.

In het bouwarchief vind je de volgende informatie:

  • De bouwvergunning
  • (Ver)bouwtekeningen
  • Constructieberekeningen en constructietekeningen
  • Sonderingsrapporten
  • Palenplan

Het is ook mogelijk om een verzoek te doen voor het inzien van een vergunning brandveilig gebruik of een milieuvergunning. Gebruik hiervoor het contactformulier en vermeld hierin je verzoek.

Rioleringsgegevens, elektra, kabels en leidingen zijn geen verplichte gegevens voor een bouwvergunning. Daarom zijn die gegevens niet aanwezig. Voor deze informatie kun je een melding indienen via de pagina: Melding openbare ruimte.

Afhandelingstermijn aanvraag bouwarchief

Wij streven ernaar een aanvraag binnen 15 werkdagen af te handelen.

Inzage lopende aanvraag of onlangs verleende bouwvergunning

Een bouwvergunning waarvan de aanvraag nog loopt óf maximaal 6 weken geleden is verleend, is ook in te zien. Hier zijn geen kosten aan verbonden en vraag je daarom niet aan via het digitale aanvraagformulier maar via het contactformulier.

Kosten

ProductKosten
Verzoek tot het doen van nasporingen in een bouwdossier, een dossier Wabo, een dossier Wet Milieubeheer en/of een dossier Omgevingswet, per adres€ 24,70

Aanvragen inzage bouwarchief

Inzage in het bouwarchief vraag je aan via een digitaal aanvraagformulier. De door jou opgevraagde informatie ontvang je per e-mail.

In uitzonderingssituaties kan het voorkomen dat er geen digitale bouwgegevens beschikbaar zijn. In dat geval zijn de gegevens wel in het papieren bouwarchief in te zien. Wanneer dat het geval is wordt er telefonisch contact opgenomen en in overleg een afspraak gemaakt om op het Stadhuis het bouwarchief in te zien.

Je hoeft geen eigenaar van het pand te zijn om een inzage bouwarchief op te vragen.

Lukt het om een andere reden niet om het digitale aanvraagformulier in te vullen? Bel dan naar telefoonnummer 14 036 of vul het contactformulier in.

Aanvragen inzage bouwdossier of vergunning (met DigiD)

Illustratie Almere skyline
Jouw mening