Direct naar paginainhoud

Uittreksel met adreshistorie

In het uittreksel met historische adressen staat een overzicht van jouw vorige woonadressen, zoals die bekend zijn in de Basisregistratie Personen van de gemeente. Je kunt dit document aanvragen als je nu in Almere woont. Je vraagt het aan via de website of aan de balie in het stadhuis.

Aanvragen via de website

Het document kun je aanvragen via de website. Dit is de snelste en goedkoopste manier. Je moet hiervoor inloggen met DigiD en kunt betalen met iDeal en creditcard. Het uittreksel wordt binnen 5 werkdagen opgestuurd.

Historische gegevens van vóór 1 oktober 1994 kunnen niet online worden aangevraagd. Doe hiervoor een aanvraag aan de balie.

Aanvragen aan de balie

Wil of kun je het uittreksel niet aanvragen via de website? Dan kun je het ook persoonlijk aanvragen bij Burgerzaken in het stadhuis. Maak hiervoor een afspraak. Je krijgt het uittreksel direct mee.

Historische gegevens van vóór 1 oktober 1994 zijn opgeslagen op persoonskaarten in het gemeentearchief. Heb je deze gegevens nodig? Dan krijg je het uittreksel niet direct mee. Het wordt naar je opgestuurd. Dit duurt maximaal 10 werkdagen. Je dient het uittreksel bij de aanvraag te betalen.

Wat moet je meenemen?

  • Een geldig identiteitsbewijs.
  • Een betaalpas. Je betaalt de kosten bij de aanvraag.

Kosten

ProductKosten

Uittreksel met adreshistorie via de website

€ 13,00

Uittreksel met adreshistorie aan de balie€ 15,20

Wat je moet weten

  • Voor een woningaanbieding via Ymere, de Alliantie of Goede Stede hoef je niet altijd een uittreksel op te vragen. De woningcorporatie laat je weten of je dit nodig hebt. Als je geheimhouding van persoonsgegevens hebt aangevraagd, vraag je dit uittreksel zelf op.
  • Je kunt alleen gegevens uit de BRP op een uittreksel aanvragen als je in Almere ingeschreven staat.

Iemand machtigen

Je kunt iemand anders machtigen om het uittreksel bij Burgerzaken aan te vragen. Gebruik hiervoor het machtigingsformulier (pdf, 0,091Mb). De gemachtigde moet bij de aanvraag meenemen:

  • het ingevulde machtigingsformulier;
  • een kopie van jouw identiteitsbewijs;
  • zijn/haar eigen identiteitsbewijs.
Illustratie Almere skyline
Jouw mening