Direct naar paginainhoud

Rondje Weerwater

Met zijn groene oevers, strandjes en sportieve mogelijkheden is het Weerwater dé plek in Almere om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Er is een recreatieve track en we verbeteren de oevers. De Esplanade is omgetoverd tot een groen plein en heeft een stadsstrand en steigers voor de watertaxi.

De track, een parcours om te fietsen, lopen of bijvoorbeeld te skaten rondom het Weerwater, is in 2023 afgerond. Aan het blauwe asfalt herken je de track. De Weerwaterbrug verbindt het Lumièrepark met de toekomstige wijk, Hortus.
In het rondje Weerwater zitten de Centrumkade, het Lumièrepark, de Groene Boulevard, de Zuidoever, Hortus, het Strand Zuidoever en de Boulevard Stedenwijk.

Ontmoetingsplekken

Bij de entree van de nieuwe wijk Hortus is een beweegveld voor jong en oud. Ook tussen het Lumièrepark en de A6 komen ontmoetingsplekken om te bewegen en sporten of even te rusten tijdens een wandel- of fietstocht. Samen met bewoners, scholen en sportverenigingen kijken we hoe we het Rondje Weerwater nog aantrekkelijker maken. Kijk voor meer informatie op stadsgesprekken.almere.nl.

Onderdeel van Almere 2.0

Het Rondje Weerwater is een van de sleutelprojecten van Almere 2.0 en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Almere, Provincie Flevoland en het Rijk.

Esplanade en het Weerwater

De Esplanade is in 2020 veranderd van een kale stenige vlakte in een groen en aantrekkelijk plein voor Almeerders en bezoekers van het centrum. Een plek die aanvoelt als vakantie in de binnenstad, waar je kunt ontspannen, spelen, sporten en genieten van evenementen en activiteiten.
De Esplanade heeft een stadsstrand gekregen. Waar eerst water was, kun je nu heerlijk genieten op het strand. De steigers zijn uitgebreid voor de watertaxi en overig recreatief gebruik. Een horecapaviljoen, Strand22, maakt deze plek op de Esplanade helemaal af.

Ingericht voor allerlei gebruik

De Esplanade is nu geschikt voor allerlei soorten gebruik. Zo kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van deze prachtige plek in Almere Centrum.

De zitranden langs de met bomen en planten ingerichte terrassen, de banken bij de watertrap en het stadsstrand met een brede boardwalk nodigen uit om heerlijk te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Er is ook een vlak deel met grasvelden. Hierdoor blijft de Esplanade geschikt voor grote evenementen, zoals de triatlon of het Bevrijdingsfestival. Maar ook tal van kleinere evenementen vinden plaats op de Esplanade. De gemeente en haar centrumpartners zetten zich volop in voor programma's in het hele Weerwatergebied. Er is het hele jaar door van alles te beleven op en rond het Weerwater.

Rekening houden met elkaar

De Esplanade delen we met elkaar. Behalve wandelen mag je er ook fietsen en skaten. Maar scooterrijders moeten een andere route kiezen. Houd rekening met elkaar, dan is er voor iedereen ruimte op de Esplanade.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening