Stationskwartier: Randstad

Randstad

Achter het station, het Stationskwartier, komen nieuwe woningen. Een onderdeel van het Stationskwartier is het voormalige bedrijventerrein Randstad aan de Landdrostdreef. Gemeente Almere heeft met Zuiver Vastgoed Groep een overeenkomst getekend voor een woontoren met 201 appartementen. De toren komt langs het spoor en wordt 74 meter hoog.

Er komen 201 twee- en driekamerappartementen van 52 m2 tot en met 108 m2 met balkon. Ook is er een daktuin. Op de begane grond zijn twee commerciële ruimtes. Er komen parkeerplaatsen, ook voor elektrische deelauto’s, en een grote fietsenparkeerkelder. Het ontwerp van de toren is van Geurst & Schulze architecten. De verwachte start van de bouw is medio 2023.

Transformatie Stationskwartier

Het Stationskwartier transformeert de komende jaren van een kantorengebied naar een bruisende en groene stadswijk om te wonen, werken en ontspannen. Het Stationskwartier krijgt zo’n 2.500 woningen. Station Almere Centrum en de directe omgeving ondergaan al een grote metamorfose. De pleinen zijn vergroend en De Beurs, het leegstaande kantoorgebouw naast het station, is inmiddels gesloopt. Nu worden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van de nieuwe woontorens op deze locatie.

Bruisende binnenstad

De ontwikkeling van het Stationskwartier is een onderdeel van de uitwerking van de visie ‘De eeuwig jonge binnenstad’ voor Almere Centrum. Almere werkt daarin samen met centrumpartners en initiatiefnemers aan een nog aantrekkelijker, groener en levendiger binnenstad. Een prettige mix van ontmoeten, beleven, studeren, wonen en werken voor Almeerders en de regio. Een plek waar je je thuis voelt als bewoner, bezoeker en ondernemer. De komende jaren groeit het centrum door naar een bruisende binnenstad.