Walk of Fame

Hollywood heeft de beroemdste, maar sinds 2012 heeft het centrum van Almere ook een Walk of Fame. De Walk of Fame Almere is een kunstwerk dat de geschiedenis van Almere vertelt. Het werk bestaat tot nu toe uit 46 tegels, één voor elk jaar dat de stad bestaat. Op walkoffamealmere.nl staan de verhalen achter alle tegels. De tegels liggen als een lint door het centrum van Almere. Elke tegel verbeeldt een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. Inwoners kunnen onderwerpen inbrengen en stemmen op de onderwerpen die op de tegels komen te staan. De Walk of Fame maken we dus samen!

Cadeau

De Walk of Fame is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de bank in december 2012. Tot 2043 schenkt de Rabobank ieder jaar een nieuwe tegel met een bijzondere gebeurtenis uit het voorgaande jaar.

Kaart Walk of Fame

Op onderstaande kaart zie je een overzicht van alle jaartallen met een beschrijving van de tegel van dat jaar. De tijdlijn met de verhalen zijn ook te zien op de site van De Walk of Fame.