Direct naar paginainhoud

Verbodsgebieden honden

Op sommige plekken zijn honden niet toegestaan, omdat de kans op overlast hier groter is. Deze plekken vind je in de verbodsgebiedenkaart. In deze kaart zijn bijvoorbeeld alle speelplekken, winkelcentra en (seizoensgebonden) stranden opgenomen.

Honden op het strand

Elk jaar van 1 april tot en met 30 september zijn honden niet toegestaan op stranden, vanwege de overlast voor andere strandbezoekers. Uitzondering op deze regel zijn de stranden zijn aangegeven als losloopgebied.

Uitzonderingen hulphonden

Wij gaan er vanuit dat hondenbezitters zich aan de regels houden waar dat mogelijk is. Tegelijk vinden wij het belangrijk dat regels toepasbaar zijn. Hondenbezitters van hulphonden zijn niet (altijd) in staat alle hondenregels op te volgen. Daarom zijn in de APV hondenbezitters met een hulphond uitgezonderd van de opruimplicht en aanlijnplicht.

Hondenkaart

Inzoomen kan met de + en – knoppen, voor meer details. Je kunt ook jouw straatnaam bovenaan de kaart intypen. Voor alle overige gebieden geldt de aanlijnplicht.

Ideeën voor losloopgebieden en verbodsgebieden

Je mag eigen ideeën aan ons doorgeven voor losloopgebieden of verbodsgebieden. Hiervoor moet genoeg steun zijn van buurtbewoners. Ieder jaar gaan we na welke voorstellen er zijn binnengekomen en wat dit betekent voor de hondenkaart. Als het nodig is, passen we de hondenkaart aan. Die wijzigingen vindt u vervolgens in deze kaart en in de losloopgebiedenkaart. 

Gewenste wijzigingen kun je mailen naar info@almere.nl. Geef in de titel duidelijk aan dat het gaat om een voorstel tot aanpassing van de hondenkaart.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening