In de Algemene subsidieverordening Almere 2020 staat aan welke voorwaarden je subsidieaanvraag moet voldoen.
Op 24 augustus 2021 heeft het college de beleidsregel 'Vaststellen subsidies gemeente Almere 2021' vastgesteld. Met deze beleidsregel legt het college vast hoe we omgaan met termijnoverschrijding of een onvolledige aanvraag tot subsidievaststelling (incomplete verantwoording). Je kunt de beleidsregel vinden op overheid.nl.
Voor stimuleringsleningen uit het Energiefonds Almere geldt een aparte verordening:
Het organiseren van evenementen valt onder de Algemene plaatselijke verordening 2011. Een evenement dient geplaatst te zijn op de evenementenkalender en veelal is een vergunning vereist. Er geldt een uitzondering voor kleine evenementen. Een subsidie voor een evenement kan alleen verstrekt worden als het voldoet aan de voorwaarden voor het organiseren van evenementen.
De aanvraag doe je met een aanvraagformulier. Daarnaast meld je het evenement aan voor de evenementenkalender. Dit kan via de website van ACM.
De wettelijke termijn voor het indienen van een aanvraag bedraagt 8 weken vóór het evenement voor een risicoklasse A en 12 weken voor een risicoklasse B en C evenement.
Voor bepaalde aanvragen gelden nadere regels. Deze zijn er voor subsidies rond:
Elk jaar stelt de gemeente voor een aantal subsidieonderdelen een maximaal budget vast. Dit noemen we ook wel het subsidieplafond. De gemeente kan uw subsidieaanvraag alleen goedkeuren als het maximum nog niet is bereikt.
We voeren op subsidieaanvragen tot 10.000 euro steekproefsgewijze controles uit. Dit doen we aselect. Dit houdt in dat we van alle subsidieaanvragen willekeurig een aantal kiezen en die controleren. We voeren de controle uit op subsidies tot 10.000 euro die al verleend zijn in het subsidiejaar 2021.
Als je in de steekproef zit, nemen we contact met je op en vragen we jou informatie bij ons in te dienen over de uitvoering van de activiteiten.
Wil je niet meewerken aan deze steekproef? Dan kunnen we besluiten de subsidieverlening in te trekken en de verstrekte subsidie geheel of gedeeltelijk terugvorderen.
Met de steekproefsgewijze controle willen we nagaan:
Activiteiten die de gemeente subsidieert, moeten concrete en meetbare resultaten opleveren. Deze moeten bijdragen aan de tien maatschappelijke effecten die de gemeente heeft vastgesteld. Bij jouw subsidieaanvraag kies je aan wel effect jouw activiteit (het meest) bijdraagt. De effecten zijn:
We vragen verder meer en meer aan subsidieaanvragers om te vertellen wat ze hebben gedaan met subsidies en wat de effecten ervan waren. Het verantwoording afleggen over het eigen functioneren of presteren noemen we ook wel publiek verantwoorden.