Direct naar paginainhoud
menu

Werkzoeken in coronatijd

Vanwege de coronacrisis leven er veel vragen bij werkzoekenden. We geven alvast een antwoord op de meest gestelde vragen.

Extra steun in coronatijd bij terugval inkomen

Heeft u minder inkomsten door de coronamaatregelen? En kunt u hierdoor uw noodzakelijke kosten niet meer betalen? Dan kunt u mogelijk een vergoeding krijgen uit de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten regeling (TONK). Op dit moment is de gemeente TONK aan het voorbereiden. In maart kunt u een aanvraag doen.

Meer informatie over TONK

Uitkering: een tijdelijke oplossing

Een uitkering is een tijdelijke oplossing voor de periode dat u zelf geen of te weinig geld verdient.

Krijgt u een uitkering? Dan moet u uw uiterste best doen om een baan te vinden. U moet dus solliciteren! Lukt het u niet om werk te vinden, dan kunt u hulp en begeleiding krijgen.

Heeft u een uitkering, maar verandert er iets in uw situatie, bijvoorbeeld omdat uw inkomsten veranderen, u gaat samenwonen of weer gaat werken? Geef dit dan aan via het formulier op de pagina Wijzigingen doorgeven.

Lees de informatie op deze site en de antwoorden op veelgestelde vragen.

Download nu de 036werkt app vanuit de Google Play Store of de App Store van Apple; bekijk wanneer de bijstandsuitkering maandelijks wordt overgemaakt, geef gemakkelijk wijzigingen door en meer.

Bijstand voor zelfstandigen

Bent u zelfstandig ondernemer? En ervaart u financiële moeilijkheden vanwege het coronavirus? Dan kunt u een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen (Bbz) als u aan de voorwaarden voldoet. Meldt u zich hiervoor bij het Zelfstandigenloket Flevoland.

Vraag dus geen uitkering aan via de Snelbalie hieronder. Deze is niet bedoeld voor zelfstandigen.

Meer informatie over ondersteuning voor ondernemers en zzp'ers

Bewijsstukken Werk & Inkomen

Wat vindt u van onze website?