Direct naar paginainhoud

Werkzaamhedenkaart

Op de werkzaamhedenkaart vind je de werkzaamheden waar je iets van kunt merken in de stad. Deze staan aangegeven met locatie, naam, planning en eventueel een extra informatiepagina.

Heb je onderhoud gezien dat je niet op de kaart terugvindt? Kijk dan bij Informatie over onderhoud.

Bekijk de kaart hieronder of open de kaart in je browser. De informatie die op de kaart staat, staat ook onder de kaart.

Nieuwe inrichting Zomerspelenplein Almere Poort

Op maandag 25 september beginnen we met werkzaamheden aan het Zomerspelenplein. Het plein krijgt een nieuwe inrichting. Er komt meer ruimte voor groen met grasheuvels en nieuwe bomen. De bestaande bestrating wordt opnieuw aangebracht en er komen nieuwe vlonderpaden op het plein. Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek voert de werkzaamheden voor de gemeente Almere uit. We verwachten voor de kerstvakantie klaar te zijn. 

Wat gaan wij doen? 

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de oude inrichting van het plein. De bestaande natuurstenen banen met teksten blijven liggen. De vrijkomende stenen gebruiken we opnieuw bij de aanleg van het nieuwe plein. Tegelijkertijd leggen we de groen- en plantvakken aan. Ook vervangen wij waar nodig de bestaande putten en putdeksels. Verder gaan we aan het werk naast de fietsenstalling tot aan het Pierre de Coubertinpad (fietspad). Daar vervangen we een deel van het riool en leggen daarna de bestrating aan. Bij een deel van de woningen die aan het plein liggen, vervangen we de huidige opgang door nieuwe traptreden. We verplaatsen waar nodig de bestaande verlichting op het plein. Als onze werkzaamheden klaar zijn worden er nieuwe bomen geplant en gras ingezaaid. Dit staat gepland voor het plantseizoen van 2024.

Planning en fasering

Om eventuele overlast tijdens de uitvoering te beperken en het station bereikbaar te houden, voeren we de werkzaamheden in vier fasen uit. 

  • Fase 1: week 39 tot en met 44, werkzaamheden zuiddeel Zomerspelenplein. 
  • Fase 2: week 41 tot en met 48, werkzaamheden noorddeel Zomerspelenplein, langs flatgebouw tot Pierre de Coubertinpad.
  • Fase 2A: week 48, werkzaamheden klein hoekje Zomerspelenplein. 
  • Fase 3: week 49 tot en met 51, werkzaamheden langs het spoor, tussen Pierre de Coubertinpad en Zomerspelenplein. 

Tijdelijke opslagplaats 

Op maandag 25 september maken wij een tijdelijke opslagplaats aan de Demetrius Vikelaslaan voor opslag van materialen en het plaatsen van een verrijdbare keet. We zetten hiervoor een groenvak en een beperkte gedeelte van de bestrating af met hekken. De opslagplaats gebruiken naar verwachting tot eind 2023.

Bereikbaarheid en veiligheid

Tijdens de werkzaamheden blijven het NS station Almere Poort en de fietsenstallingen altijd bereikbaar voor voetgangers, fietsers en hulpdiensten. De woningen die aan het plein liggen, houden wij door het leggen van loopschotten zoveel mogelijk bereikbaar. Voor de veiligheid zetten we het werkterrein af met hekken. 

Parkeerplaatsen achter McDonald’s Almere Stad

Vanaf maandag 11 september worden achter McDonald’s in Almere Stad tijdelijk 6 parkeerplaatsen ingenomen door containers voor een verbouwing bij McDonald’s. De parkeerplaatsen zijn tot en met vrijdag 13 oktober niet beschikbaar.

Werkzaamheden Hogering en Buitenring (N702)

Op maandag 28 augustus starten de eerste werkzaamheden aan de weg en de viaducten op de N702 Hogering en Buitenring in Almere. Aannemer Van der Lee werkt dan op de zuidbaan, vanaf de Grasweg tot aan de Tussenring. De Hogering blijft open voor het doorgaande verkeer. 

Bereikbaarheid en verkeershinder

De weg blijft tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk open, maar er zijn minder rijbanen beschikbaar. Daarom kan het tijdens de spits extra druk zijn op de weg. Door voor of na de spits te vertrekken of een alternatieve route te nemen, kunnen verkeersdeelnemers de drukte vermijden. Daarnaast zijn gedeelten van de Hogering en de Buitenring 's nachts of in het weekend gesloten. De nacht- en weekendafsluiting worden aangekondigd via flevowegen.nl/N702.

Afsluiting Grasweg en Karperweg

Het verkeer vanuit de Grasweg en Karperweg kan van maandag 28 augustus van 20.00 uur tot maandag 11 september niet op de Hogering komen. Een omleiding is in de woonwijken met borden aangegeven, met een route richting de Markerdreef, die wel open blijft. Het verkeer dat vanaf de A6 over de Hogering rijdt, kan wel rechtsaf de Grasweg op. 

Start tweede fase vanaf 12 september

De werkzaamheden van deze eerste fase duren tot 11 september. Daarna start de tweede fase. Daarin wordt gewerkt aan de noordbaan van de Karperweg tot de Tussenring en aan de zuidbaan vanaf de Tussenring tot voor de Polderdreef. Meer informatie over de start van de tweede fase staat op flevowegen.nl.

Groot onderhoud tot de Polderdreef – Grote Vaartweg

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het groot onderhoud tussen de kruising van de Grasweg en de kruising Polderdreef - Grote Vaartweg. De tussen- en deklagen asfalt en de geleiderails worden vervangen. Daarnaast wordt het beton van bruggen en viaducten hersteld en de voegen vervangen. Ook zijn er voorbereidende werkzaamheden bij de aansluiting van de Tussenring op de Hogering. De verwachting is dat het werk op 27 november klaar is.

Meer informatie

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Flevoland. Bezoek flevowegen.nl/N702 of stel uw vraag via info@flevowegen.nl.

Werkzaamheden Grootzeil, Noorderplassen West

Vanaf 14 augustus tot 6 oktober vinden wegwerkzaamheden plaats aan Grootzeil. De weg wordt vanaf de kruising met Kraaiennest tot aan de busbaan in 4 fasen hersteld. Steeds 1 deel is afgesloten. Verkeer van en naar Noorderplassen West wordt omgeleid via Boelijn. Houd rekening met toename van verkeer en extra reistijd. De verwachting is dat de wegwerkzaamheden op 6 oktober klaar zijn.

Meer informatie over de werkzaamheden Grootzeil

Regenboogbuurt - Groot Onderhoud

Tot en met 2023 werken we aan het opnieuw inrichten van de Regenboogbuurt

Planning

Tot en met 2023

Meer informatie

https://regenboogbuurt.info/

Muziekwijk Zuid - Groot Onderhoud

Van 2022 tot 2025 geven we Muziekwijk Zuid een grote beurt. We verdelen het werk in 9 fases.

Planning

2022-2025

Meer informatie

https://www.almere.nl/over-almere/stadsdelen/almere-stad-west/groot-onderhoud-muziekwijk-zuid

Illustratie Almere skyline
Jouw mening