Direct naar paginainhoud

Kust Poort / Almeerderstrand

De kuststrook van Almere Poort omvat de stranden aan het IJmeer (Meerstrand, Strandbad Duin, Almeerderstrand en het Evenementenstrand), de jachthaven Marina Muiderzand en de Muiderburcht (de 3 ovalen woonflats aan het water). De komende periode spelen diverse ontwikkelingen in dit gebied.

Bestemmingsplan Poort Buitendijks

Tijdens de inloopbijeenkomst van 3 april 2018 startte de voorbereiding voor het nieuwe bestemmingsplan Poort Buitendijks.

Strandlab

De gemeente Almere en de provincie Flevoland willen het gebied rondom het Almeerderstrand als cultureel en recreatiegebied op de kaart zetten. In het programma Almere 2.0 zijn afspraken gemaakt over de toekomst van Almere. Cultuur en recreatie spelen hierin een belangrijke rol. StrandLAB Almere geeft invulling aan die ambitie en versterkt de culturele uitstraling van Almere. Dit doet StrandLAB door culturele, sportieve en recreatieve initiatieven op en rond het Almeerderstrand te starten en regisseren. Op deze ontmoetingsplek van water, ruimte en avontuur maken kunstenaars en creatieve ondernemers het gebied voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk.

In maart ging het Strandlab officieel van start (pdf, 0,37 Mb).

Verbreding Evenementenstrand

De gemeente Almere wil het Almeerderstrand nog aantrekkelijker maken als recreatie- en evenementenstrand voor publiek uit de stad en de regio. Hiervoor zal de gemeente het zuidelijke deel van het Almeerderstrand verbreden voor de inzet als evenementenstrand en inzetten op het beheer van het strand.

Voorlopige planning: 

  1. Strandverbreding Evenementenstrand: vanaf begin 2019 (nog nader te specificeren)
  2. Inrichting Evenementenstrand: periode nader te bepalen 2019/2020 
    • 1e fase: periode februari - april 2019
    • 2e fase: periode nader te bepalen 2019/2020
  3. Inrichting Almeerderstrand: periode nader te bepalen 2019/2020
  4. Beoogde start grootschalige evenementen op het nieuwe Evenementenstrand: 2019

Meer informatie

Informatie vergunningen

Blijf op de hoogte over vergunningen die zijn aangevraagd of afgegeven via de mailservice van Overheid.nl.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening