Skip to content

Almere Afval app en Afvalkalender

Almere Afval app

Frontpage Almere Afval app

De Almere Afval app is voor de inwoners van de gemeente Almere. U voert eenmalig uw postcode en huisnummer in. De app haalt vervolgens de juiste gegevens op en geeft deze weer. In de app vindt u op welke dagen welke bak aan de weg gezet moet worden. Ook kunt u een herinnering instellen. En vraagt u zich af welke afvalsoort in welke bak moet? Daar geeft deze app ook antwoord op. 

Met deze app: 

  • ... heeft u altijd de actuele inzameldagen bij de hand;
  • ... bent u nooit meer te laat met het aanbieden van uw bak door middel van de herinneringsfunctie wanneer welke bak aan de straat moet;
  • ... weet u wat u moet doen met de verschillende afvalsoorten die u thuis tegenkomt; 
  • ... kunt u locaties vinden van ondergrondse inzameldepots voor groente-, fruit- en tuinafval, glas, oud papier en karton, restafval en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken; 
  • ... kunt u tips en berichten over afval ontvangen van de gemeente Almere.

Uw persoonlijke gegevens 

Om de app te kunnen gebruiken, is in ieder geval uw postcode en huisnummer nodig. Ook kunt u in de app aangeven dat u berichten van de gemeente wilt ontvangen. Uw gegevens worden op basis van uw toestemming alleen gebruikt voor de app. 

Uw locatie 

De app bepaalt via de gps-functie op uw telefoon uw locatie. Daardoor kunt u de dichtstbijzijnde containerlocaties vinden. Dit gebeurt lokaal op uw telefoon, de gemeente kan niet zien waar u bent. 

De gemeente kan in geen geval priv√©gegevens van uw telefoon inzien, verzamelen, veranderen of verwijderen. Dit is technisch uitgesloten. Ook kan de app geen gegevens naar derden sturen. 

QR-codes en linken voor Almere Afval app

voor Android
QR-code Almere Afval app Android
voor Iphone
QR-code Almere Afval app Iphone

           naar Playstore                                             naar App store Iphone 

Afvalkalender

Frontpage Almere Afval app

De Afvalkalender 2019 is via deze pagina te downloaden. Vanaf 2018 wordt de Afvalkalender via Recyclemanager niet meer gebruikt; Recyclemanager is eind 2017 gestopt. De Afvalkalender is hiervoor in de plaats gekomen. Op de website van de Afvalkalender voert u uw postcode en huisnummer in. U krijgt dan de afvalkalender voor uw adres op maat. 

Naar de Afvalkalender

Afvalkalender printen

Via de website kunt u ook een afvalkalender voor heel 2019 printen. Wilt u de afvalkalender graag op papier maar heeft u geen printer? We helpen u graag! Neem contact met ons op via 14 036 of via almere.nl/contactformulier. Wij sturen u de afvalkalender voor uw adres dan toe. 

Handige hulp bij afval scheiden 

Op de website en in de app van de Afvalkalender vindt u handige hulp over hoe afval te scheiden en welke afval in welke afvalbak hoort. Als u zoekt op product of materiaal krijgt het juiste antwoord. Ook staan de locaties van alle ondergrondse containers om bijvoorbeeld glas, papier en restafval weg te brengen. 

Privacyverklaring

De gemeente Almere is de verantwoordelijke voor het verwerken van persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. De gemeente Almere hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy bij het verwerken van persoonsgegevens rondom het gebruik van de website. 

Meer informatie over privacy Afvalkalender vindt u bij Privacystatement

Wat vindt u van onze website?