Skip to content

Almere Afval app en Afvalkalender

Zomerrooster afvalinzameling vanaf 2 juni

Tot en met eind september worden de afvalbakken voor het huishoudelijk afval en bedrijfsafval vanaf 07.00 uur geleegd.

Let op: vanaf maandag 3 februari 2020 is de inzameling van papier & karton en textiel veranderd. Kijk voor de nieuwe ophaaldagen in de Afvalkalender of de Almere Afval app. Meer informatie over de wijziging kunt u vinden op de pagina Wijziging papier, karton en textiel

Misschien heeft u van ons thuis een brief ontvangen. De plattegrond bij deze brief bevat onjuiste data. Kijk dus voor de actuele ophaaldagen in de Afvalkalender of in de Almere Afval app.

Almere Afval app

Frontpage Almere Afval app

De Almere Afval app is voor de inwoners van de gemeente Almere. U voert eenmalig uw postcode en huisnummer in. De app haalt vervolgens de voor u relevante gegevens op en geeft deze weer. In de app vindt u op welke dagen welke bak aan de weg gezet moet worden. Ook kunt u een herinnering instellen. En vraagt u zich af welke afvalsoort in welke bak moet? Daar geeft deze app ook antwoord op. 

In deze app vindt u: 

  • Actuele inzameldagen
  • Een herinneringsfunctie zodat u nooit meer te laat bent met het aanbieden van uw bak
  • Hulp waar welk afval in moet
  • Locaties van ondergrondse containers voor GFT-afval, glas, oud papier en karton, restafval en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken-afval (PMD-afval) 
  • Tips en berichten over afval van de gemeente Almere

Almere Afval App downloaden

voor Android
QR-code Almere Afval app Android
voor Iphone
QR-code Almere Afval app Iphone

Wilt u de Almere Afval app op uw telefoon? Scan dan één van bovenstaande QR-codes of ga naar Playstore voor Android telefoons of naar de App store van IPhone

Privacy: persoonlijke gegevens en locatie Almere Afval App

Uw gegevens worden op basis van uw toestemming alleen gebruikt voor de app. De app weet via de gps-functie op uw telefoon uw locatie. Daardoor kan de app voor u dichtstbijzijnde containerlocaties vinden. Dit gebeurt lokaal op uw telefoon, de gemeente kan niet zien waar u bent. De gemeente kan in geen geval privégegevens van uw telefoon inzien, verzamelen, veranderen of verwijderen. Dit is technisch uitgesloten. Ook kan de app geen gegevens naar derden sturen. Lees verder:

Afvalkalender

Frontpage Almere Afval app

Wilt u liever een afvalkalender? Dat kan. De Afvalkalender 2020 is via onderstaande button te downloaden. Om een kalender voor uw huisadres te krijgen, voert u uw postcode en huisnummer in. Vervolgens kunt u de kalender downloaden. U kunt ook via deze site een afvalkalender voor heel het jaar printen. Wilt u de kalender op papier maar heeft u geen printer? We helpen u graag! Neem contact met ons op via 14 036 of via almere.nl/contactformulier. Wij sturen u de afvalkalender voor uw adres dan toe.

Let op: vanaf maandag 3 februari 2020 wijzigt de inzameling van papier & karton en textiel. Dit is vanaf vrijdag 31 januari zichtbaar in de kalender.

Kijk voor meer informatie op de pagina Wijziging papier- en textielinzameling.

Naar de Afvalkalender

Privacyverklaring Afvalkalender

De gemeente Almere is de verantwoordelijke voor het verwerken van persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. De gemeente Almere hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy bij het verwerken van persoonsgegevens rondom het gebruik van de website. Meer informatie over privacy Afvalkalender vindt u bij Privacystatement

Wat vindt u van onze website?