Skip to content

Spelen en bewegen

Buitenspelen en corona

Wil je even buitenspelen? Op deze kaart vind je een overzicht van speeltoestellen en trapveldjes. Maar let wel op: de maatregelen gelden nog steeds. Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga je toch naar buiten? Houd minimaal 1,5 meter afstand en vermijd groepen. Ben je verkouden (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden)? Blijf dan thuis. En was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes.

Buitenspeelregels

Overzicht speeltoestellen en trapveldjes Almere

Samen op avontuur: herinrichten speelbuurten

Spelen is op avontuur gaan voor alle leeftijden. En daar is ruimte voor nodig. Spelen laat je leren, ontdekken en anderen ontmoeten. Bewegen is net zo belangrijk als spelen. De gemeente Almere vindt het belangrijk dat iedereen buiten kan bewegen. Daarom gaan we speelbuurten opnieuw inrichten. We kijken daarbij naar de hele buurt. Dit betekent dat op sommige plekken speelplekken verdwijnen en op andere plekken de plekken opnieuw worden ingericht.

Denkt u mee over speelplekken in uw buurt?

We horen graag wat u en/of uw kinderen vindt van de nieuwe speelplekken. Kom daarom naar één van de bijeenkomsten. We gaan graag met u in gesprek. Zo zorgen we samen voor een groene, gezonde stad. U kunt vrij inlopen tussen 16.00 en 19.00 uur.

  • Maandag 24 februari, Speelbuurt Muzenpark, Buurtcentrum de Bazuin, Luitstraat 1
  • Dinsdag 25 februari, Speelbuurt Hannie Schaftpark, Jeugdland, Weg 1940-1945 8
  • Maandag 2 maart, Speelbuurt Filmwijk, Buurtcentrum Filmwijk, Walt Disneyplantoen 76-78
  • Dinsdag 3 maart, Speelbuurt De Grienden, Buurtcentrum De Meenten/ De Grienden, Jaagmeent 189
  • Vrijdag 6 maart, Speelbuurt De Hoven, De Polderhof, Buitenhof 93
  • Dinsdag 10 maart, Speelbuurt Literatuurwijk, OBS de Omnibus, JJ Slauerhoffstraat 53
  • Vrijdag 13 maart, Speelbuurt De Gouwen, OBS de Flierefluiter, Bosgouw 235 - GEANNULEERD
  • Maandag 16 maart, Speelbuurt Stripheldenbuurt, OBS het Avontuur, Catootjepad 6 - GEANNULEERD

De huidige situatie met het coronavirus vraagt ook in Almere om maatregelen om de verspreiding van het virus af te remmen. Dit is in het belang van de volksgezondheid. Een van deze maatregelen is het niet laten doorgaan van bijeenkomsten en activiteiten die wij vanuit de gemeente Almere organiseren. Wij volgen hierin de landelijke richtlijnen. Wij kijken of de bijeenkomsten op een ander moment alsnog plaats kunnen vinden, of in een andere vorm. Zodra dit bekend is, laten wij dit weten. Wij hopen op uw begrip.

Renovatie skatebaan Muzenpark

Vanaf week 23 (1 tot en met 6 juni) wordt de skatebaan in het Muzenpark gerenoveerd. We plaatsen een week van te voren hekken, want het skatepark mag dan niet meer worden gebruikt. De skatebaan blijft. De renovatie van de skatebaan wordt gedaan door aannemer Donker Groep en uitvoerder SkateOn. Het duurt tot ongeveer halverwege juli 2020.

Ruimte voor eigen speeltoestellen

Kinderen spelen graag buiten op straat. De gemeente plaatst hiervoor speeltoestellen. Maar ook inwoners zetten zelf verplaatsbare speeltoestellen neer op openbare plekken. Zoals een speelhuisje, plastic glijbaan of een minitrampoline. Die zijn aangeschaft in speelgoedzaken of bouwmarkten en helaas volgens de wet niet geschikt voor openbaar gebruik. Toch wil de gemeente Almere ruimte geven aan deze initiatieven, want ze zorgen voor meer speelplezier en contacten in de buurt.

Zolang het risico op ongelukken beperkt blijft, treden we niet op. Want de openbare ruimte is van ons allemaal. Bent u eigenaar van zo’n speeltoestel, dan bent u wel verantwoordelijk voor het toezicht op de veiligheid. U bent ook aansprakelijk als er iets gebeurt.
Dus plaatst u een speeltoestel in de openbare ruimte, zorg dan voor:

• een heel en compleet speeltoestel;
• draagvlak in de buurt; los ook problemen samen op;
• de veiligheid, zie ook allesoverspelen.nl;
• voldoende afstand van andere speelvoorzieningen en objecten in verband met vallen. De minimale afstand is de hoogte van het toestel plus 1,50 meter.

Is er een gevaarlijke situatie en doet u daar als eigenaar niets aan, dan laten we het toestel weghalen. Eventuele kosten zijn dan voor uw rekening.

Wat vindt u van onze website?