Direct naar paginainhoud
menu

Buitenspelen

In elke wijk kun je buitenspelen. Op de kaart staat waar in Almere speeltoestellen en trapveldjes zijn en voor welke leeftijd ze geschikt zijn.

Overzicht speeltoestellen en trapveldjes Almere

Buitenspelen en corona

Ook bij buitenspelen gelden de coronamaatregelen. Houd minimaal 1,5 meter afstand en vermijd groepen. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden). En was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, schud geen handen en gebruik papieren zakdoekjes.

Herinrichting speelplekken

De gemeente Almere vindt het belangrijk dat iedereen buiten kan spelen en bewegen. Daarom hebben we het afgelopen jaar meerdere speelplekken opgeknapt, hersteld of vergroend. Het zijn uitdagende plekken waar je kunt spelen, sporten en ontmoeten. 

De nieuwe speelplekken zijn populair bij Almeerse kinderen, er wordt volop gebruik van gemaakt. We zien wel dat sommige speelplekken nog erg modderig zijn. Door COVID-19 hebben wij de werkzaamheden later in het jaar uitgevoerd dan gepland. Verschillende speelplekken zijn vergroend, wat inhoudt dat er aarde is aangebracht en is ingezaaid met gras. Vanwege de weersomstandigheden en de populariteit van de speelplekken heeft het gras onvoldoende tijd gehad om te groeien waardoor er bij regenval modder ontstaat. In het voorjaar worden de plekken, waar het gras onvoldoende is opgekomen, opnieuw ingezaaid. 

Bij de inrichting van de speelplekken hebben we naast traditionele toestellen ook gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, zoals keien, boomstammen of stapstammen. Hierdoor creëren we meer natuurlijke speellandschappen en wordt de fantasie van kinderen geprikkeld in het eigen spel. Daarnaast hebben we ze ingericht vanuit de circulaire gedachte. Dit houdt in dat wij speeltoestellen die ergens anders in Almere weggaan een tweede leven geven op andere speelplekken. Wij zorgen er uiteraard voor dat de toestellen aan de gestelde veiligheidseisen voldoen.

In het afgelopen jaar hebben verschillende (digitale) participatiemomenten plaatsgevonden waar bewoners en kinderen hebben meegedacht hoe wij de plekken kunnen inrichten.

Bekijk dit filmpje over de nieuwe speelplekken.

Speelplekken in onderhoud

Meer informatie

Herinrichting speelplekken

Op sommige plekken halen we speelplekken weg en op andere plekken richten we ze opnieuw in. Op Stadsgesprekken zie je de voortgang. We hebben bewoners uit de betreffende wijken uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen.

Wat vindt u van onze website?