Coffeeshop

Gedoogbeschikking coffeeshop 

In een coffeeshop is handel en gebruik van softdrugs onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Hiervoor is in Almere een gedoogbeschikking en een vergunning alcoholvrij bedrijf voor nodig.

In het coffeeshopbeleid is bepaald dat er maximaal vier gedoogbeschikkingen worden afgegeven voor het exploiteren van een coffeeshop. Op dit moment zijn er reeds drie gedoogbeschikkingen afgegeven op de locaties die voldoen aan de vestiging en criteria; twee in Almere Stad, één in Almere Haven. Er is nog ruimte voor één coffeeshop in Almere Buiten, daarvoor loopt een procedure met een geselecteerde partij.

Op dit moment is er daarom geen ruimte voor een nieuwe ondernemer om een coffeeshop in Almere te starten.

Wanneer de mogelijkheid bestaat om een nieuwe coffeeshop te exploiteren zal dit door de gemeente Almere via een openbare bekendmaking gepubliceerd worden.

De gemeente Almere neemt, als één van de tien geselecteerde gemeenten, deel aan het experiment gesloten coffeeshopketen (wietexperiment). Meer informatie over dit experiment is te vinden op de website van de rijksoverheid (Experiment gesloten coffeeshopketen (wietexperiment) | Rijksoverheid.nl).