Fietsbruggen Spoorbaanpad

Vanwege de veiligheid zijn de fietsbruggen aan het Spoorbaanpad over de Hoge Vaart en Lage Vaart afgesloten. Na een inspectie werd duidelijk dat de fietsbruggen op dit moment niet veilig zijn.

We hebben een omleidingsroute uitgezet. Op het onderstaande kaartje zie je voor elke brug een aparte route. Deze is donkerblauw en bruin. Kom je van verder, moet je bijvoorbeeld van Almere Buiten naar het centrum? Volg dan de de adviesroute. Deze is lichtblauw op het kaartje.

Houd deze pagina en berichten op social media in de gaten voor de actuele situatie.

Omleidingsroute

De omleidingsroute gaat door Tussen de Vaarten over het Geuzenpad, via de Tweede Geuzenbrug en de Derde Geuzenbrug.

Omleidingsroutes uitgeschreven

Omleidingsroute brug Lage Vaart

Vanuit Tussen de Vaarten richting Almere Buiten Centrum: Spoorbaanpad – Josef Israelslaan – Jan van Eyckpad – opgang richting Geuzenpad achter Jan Steenstraat – Geuzenpad – opgang ter hoogte van Twickellaan -  Johnsonpad – opgang Spoorbaanpad.

Deze omleidingsroute sluit aan op een omleidingsroute voor de werkzaamheden aan Spoorbaanpad in de Faunabuurt.

Omleidingsroute brug Hoge Vaart

Vanuit Almere Stad Centrum richting tussen de Vaarten: Spoorbaanpad – Populierenstraat – Von Draispad - opgang richting Geuzenpad achterzijde Leender Valstarstraat – Geuzenpad – opgang ter hoogte van Jan Steenstraat – Triathlonpad – richting Therese Schwartzestraat – opgang Spoorbaanpad.

Omleidingsroute van Almere centrum naar Almere Buiten

Spoorbaanpad - Abelenpad - Geuzenpad - bij Koppeldreef weer op Spoorbaanpad

Duur van de afsluiting

Beide bruggen worden vervangen door een nieuwe brug. Deze vervanging stond al gepland, maar de nieuwe bruggen zijn pas eind 2023 klaar. We gaan de huidige bruggen repareren, zodat ze weer veilig zijn om te gebruiken tot de nieuwe bruggen klaar zijn. We verwachten dat de bruggen eind april weer gebruikt kunnen worden. De houten delen die we gebruiken om de bruggen te repareren, hergebruiken we als de bruggen gesloopt worden om plaats te maken voor de nieuwe bruggen.

Oorzaak onveiligheid bruggen

De houten dekdelen van de fietsbruggen zijn aangetast door houtrot. Dit zorgt dat de brug niet betrouwbaar meer is. Daarnaast kunnen we niet beoordelen of de liggers ook aangetast zijn. Om dit te kunnen beoordelen moeten we de dekdelen verwijderen. De liggers zijn de houten onderdelen waar de dekdelen op vastgemaakt zijn.