Direct naar paginainhoud

Fietsbruggen Spoorbaanpad

We werken aan de bouw van nieuwe fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart. De huidige bruggen zijn niet breed genoeg en voldoen niet meer aan de eisen.

Inrichten werkterreinen

Ballast Nedam bouwt in opdracht van gemeente Almere de nieuwe bruggen. Halverwege september beginnen zij met het inrichten van de werkterreinen rond de brug over de Lage Vaart. Er komen een aantal bouwketen en er komen bijvoorbeeld parkeerplaatsen voor het bouwpersoneel. De werkterreinen komen in de groenstrook langs het Johnsonpad, in de groenstrook naast de Tussenring en in de groenstrook naast de Jozef Israëlslaan.

De werkterreinen rond de brug over de Hoge Vaart richten we naar verwachting in december in. Dit doen we in de groenstrook langs de Elzenstraat en in de groenstrook langs de Thérèse Schwartzestraat. Het speelterrein blijft beschikbaar. Rondom de werkterreinen komen bouwhekken en beveiligingscamera’s.

Heien

Na het inrichten van de werkterreinen start de bouw. We beginnen bij de brug over de Lage Vaart. Eerst graven we grond af en voeren bouwgrond aan. Om veilige nieuwe bruggen te kunnen bouwen is het noodzakelijk om palen in de grond te heien. De aannemer past hierbij verschillende maatregelen toe om het geluid van het heien te beperken, maar er zal tijdens de werkzaamheden toch nog hard geluid te horen zijn. Tijdens deze werkzaamheden houden we u goed op de hoogte. We doen dit onder andere in de BouwApp. In de app vindt je straks alle informatie en de laatste ontwikkelingen.

Het heien bij de Lage Vaart voeren we uit van medio oktober 2023 tot eind januari 2024. Bij de Hoge Vaart heien we vanaf begin januari 2024 tot eind april 2024. De werkzaamheden met de heimachine zijn op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. We heien niet continu omdat de heimachine tussendoor ook verplaatst wordt. Ook zijn we afhankelijk van het weer.

Informatieavond op dinsdag 19 september

Je bent van harte welkom op de informatieavond op 19 september. Tijdens deze avond kun je tussen 19.00 uur en 21.00 uur binnenlopen in de Openbare basisschool Het Palet, Johan Jongkindstraat 26, Tussen de Vaarten, Almere.

Tijdens deze avond vertellen we wat we gaan doen, je kunt vragen stellen en ziet hoe de bruggen eruit komen te zien.

Aanrijroutes

Om bruggen te bouwen zijn er grote machines en veel bouwmateriaal nodig. Het meeste materiaal wordt via het water aangevoerd. We hebben per bouwterrein gekeken wat de meest veilige route door de wijken is.

Bestaande bruggen blijven zo lang mogelijk open

De nieuwe bruggen bouwen we naast de bestaande bruggen. Pas als de nieuwe bruggen klaar zijn breken we de bestaande bruggen af. Op deze manier heeft het doorgaand verkeer de minste hinder van de werkzaamheden.

Download BouwApp

Tijdens de werkzaamheden maken wij gebruik van de BouwApp. Via deze app brengen wij u op de hoogte van de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. U volgt hier bijvoorbeeld de voortgang rondom het heien. Daarnaast kunt u makkelijk contact opnemen als u vragen of opmerkingen heeft.

De BouwApp is gratis en te downloaden in de Apple Store en Google Play. Heeft u de app gedownload? Zoek in de app naar ‘Fietsbruggen Spoorbaanpad’, open het project en klik op ‘volgen’.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening