Direct naar paginainhoud

Fietsbruggen Spoorbaanpad

We bouwen nieuwe fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart. Vanaf eind 2024 fiets en wandel je over de nieuwe en brede bruggen.

Brug Lage Vaart

Op de afbeeldingen zie je hoe de brug over de Lage Vaart zal worden. Er komt ruimte tussen de fietsbrug en de spoorbrug. Klik op de afbeeldingen om ze groter te maken.

Bouwwerkzaamheden 

Eind mei 2024 zijn de betonnen liggers voor de brug over de Lage Vaart geplaatst. Bekijk hoe de brugliggers met een hijskraan precies op hun plek worden gelegd. Er vinden nu werkzaamheden op de brug plaats.   

Afsluiting Johnsonpad

Het Johnsonpad onder de Spoorbrug is afgesloten. Tussen de Leguaanstraat en het Johnsonpad ligt een tijdelijk fiets- en voetpad. Deze afsluiting is nog tot en met de zomer van 2024 nodig om het werk veilig uit te kunnen voeren.

Brug Hoge Vaart

Hijsen brugliggers 

Op dinsdag 25 juni en woensdag 26 juni zijn er hijswerkzaamheden. 12 betonnen brugliggers worden dan met hijskranen op hun plek gehesen. De werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het wegverkeer. Alleen de Hoge Vaart is tijdens deze tijden afgesloten voor vaarverkeer. 

Afsluiting vaarverkeer Hoge Vaart

  • Dinsdag 25 juni tussen 7.00 en 15.00 uur
  • Woensdag 26 juni tussen 7.00 en 11.00 uur

Afsluiting Vincent van Goghstraat

Voor de werkzaamheden aan de fietsbrug over de Hoge Vaart is de Vincent van Goghstraat onder de spoorbrug afgesloten. Dit geldt ook voor het fietspad tussen het Spoorbaanpad en de Vincent van Goghstraat. Naast de Vincent van Goghstraat wordt een kade gemaakt in de Hoge Vaart om materialen te lossen. Zo kan materiaal zoals zand en piepschuim worden aangevoerd via het water en zorgen we voor minder bouwverkeer in de wijk.

Omleidingen fietsers

Fietsers maken gebruik van een omleidingsroute. Deze gaat via de onderdoorgang bij de busbaan, het Suze Robertsonpad. In beide richtingen is de route aangegeven met gele borden.

Omleidingen autoverkeer

Automobilisten rijden via de Jozef Israëlslaan. Vanaf de Rembrandtweg rij je via de Meindert Hobbemastraat, Jozef Israëlslaan en Thérèse Schwartzestraat, op de borden aangegeven als route B. Omgekeerd is de route aangegeven met gele borden met de letter D.

Tekst afbeelding omleidingsroutes afsluiting Vincent van Goghstraat

De zwarte lijn is afsluiting onder spoor bij Vincent van Goghstraat en afrit voor fiets naar Spoorbaanpad.
De groene lijn is de omleidingsroute voor fietsers, via T. Schwartzestraat, Robertsonpad en Breitnerstraat. En omgekeerd.
De oranje lijn geeft de omleidingsroute voor autoverkeer via T. Schwartzestraat, J. Israëlstraat en M. Hobbemastraat naar de Govert Flinckstraat. En omgekeerd.

Download BouwApp

Tijdens de werkzaamheden maken wij gebruik van de BouwApp. Via deze app brengen wij je op de hoogte van de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. Je volgt hier bijvoorbeeld de voortgang rondom het heien. Daarnaast kan je makkelijk contact opnemen als je vragen of opmerkingen hebt.

De BouwApp is gratis en te downloaden in de App Store (Apple) en Play Store (Android). Heb je de app gedownload? Zoek in de app naar ‘Fietsbruggen Spoorbaanpad’, open het project en klik op ‘volgen’.

Bestaande bruggen blijven zo lang mogelijk open

De nieuwe bruggen bouwen we naast de bestaande bruggen. Pas als de nieuwe bruggen klaar zijn breken we de bestaande bruggen af. Op deze manier heeft het doorgaand verkeer de minste hinder van de werkzaamheden.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening