Direct naar paginainhoud

Aangepaste huurwoning zoeken

Door een beperking, ziekte of ouderdom kan het zijn dat je niet meer in je huis kunt wonen. Een expert van de gemeente bekijkt of jouw woning aangepast kan worden of dat het beter is dat je verhuist naar een geschikt huurhuis. Deze huizen noemen we een Wmo-gelabelde woning. Je hebt hiervoor een Wmo-indicatie nodig. Je doet hier een melding voor.

Kijk voor je de melding doet eerst op de webpagina hulpmiddelen of de webpagina woningaanpassing.

Wmo

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) staat dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van hun inwoners. Zij moeten hulp kunnen krijgen zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. En mee kunnen doen aan de samenleving.

Melding en aanvraag indicatie  

  • Jij, of iemand die namens jou kan spreken, doet een melding. Vul het meldingsformulier in of ga langs bij het spreekuur. Je kunt ook bellen met 14 036. 
  • We sturen je binnen 5 werkdagen een e-mail dat we jouw melding hebben ontvangen.     
  • Na jouw melding hebben we 6 weken de tijd om je hulpvraag te onderzoeken.   
  • We bellen je op voor een gesprek.  
  • Na het gesprek bekijkt een expert van de gemeente (Wmo-consulent) of jouw huis met aanpassingen geschikt te maken is. Of dat een aangepast en geschikt huurhuis beter is. Als een huurhuis beter is, krijg je een indicatie. 

Huis zoeken 

Verhuizen naar Almere 

Als je vanuit een andere gemeente naar een geschikte huurwoning in Almere wil verhuizen, heb je toestemming nodig van de gemeente waar je nu woont. En van de Wmo-consulent van de gemeente Almere.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening