Direct naar paginainhoud

Nieuwe of extra afvalcontainer aanvragen

Ben je in een laagbouwwoning komen wonen waar nog geen afvalcontainers aanwezig zijn? Controleer of de woningen in jouw buurt gebruikmaken van afvalcontainers aan huis. Deze containers zijn verplicht, zodat je jouw afval goed kunt scheiden.

Deze 3 afvalcontainers zijn verplicht:

  • Een gft-container voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten
  • Een pmd-container voor plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken
  • Een container voor restafval

Papiercontainer

De papiercontainer is niet verplicht. Je kunt papier en karton ook naar onder- en bovengrondse containers brengen of een papiercontainer delen met je buren. Wil je graag een papiercontainer hebben, dan bestel je die gemakkelijk via het formulier container aanvragen.

Extra container voor pmd, papier en gft

Het is altijd mogelijk om een extra container aan te vragen voor pmd, papier en gft. Dit kan via het formulier container aanvragen. Het is niet mogelijk een extra restafvalcontainer aan te vragen.

Medischafvalcontainer

Je kunt ook een medischafvalcontainer voor incontinentie- en stomamaterialen aanvragen. De container kun je gebruiken voor wegwerponderleggers, matrasbeschermers, washandjes, inlegkruisjes en verband. De medischafvalcontainer mag op hetzelfde moment als de restafvalcontainer worden aangeboden. De medischafvalcontainer kun je alleen telefonisch aanvragen. Bel hiervoor 14 036. 

Hoelang duurt het?

Binnen 5 werkdagen ontvang je een e-mail waarin staat wanneer we de container(s) komen brengen. Het is niet nodig om hiervoor thuis te blijven. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening