Direct naar paginainhoud

Nieuwe of extra afvalcontainer aanvragen

Ben je in een laagbouwwoning komen wonen waar nog geen afvalcontainers aanwezig zijn? Controleer of de woningen in jouw buurt gebruikmaken van afvalcontainers aan huis. Deze containers zijn verplicht, zodat je jouw afval goed kunt scheiden.

Afvalcontainers aanvragen

Vraag 3 afvalcontainers aan:

  • een gft-container voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten,
  • een pmd-container voor plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken,
  • een container voor restafval

Alle duocontainers worden of zijn vervangen door 2 aparte containers: een voor gft en een voor restafval. Stap voor stap gaan we de containers in heel Almere wisselen van duo naar mono. Je kunt momenteel geen duocontainer aanvragen.

Papiercontainer

De papiercontainer is niet verplicht. Je kunt oud papier en karton ook naar onder- en bovengrondse containers brengen of een papiercontainer delen met je buren. Wil je graag een papiercontainer hebben, dan bestel je die gemakkelijk via het online formulier container aanvragen.

Extra container

Voor het aanvragen van een extra afvalcontainer bel je met telefoonnummer 14 036. 

Het is altijd mogelijk om een extra container aan te vragen voor pmd, papier en gft.

Wil je een extra restafvalcontainer aanvragen? Dit kan in bepaalde gevallen.

  • Als er een duocontainer aanwezig is, kunnen huishoudens van minimaal 6 personen een restcontainer aanvragen. De duocontainer lever je in. Je ontvangt in plaats daarvan een aparte gft- en restcontainer.
  • Zijn er 2 aparte containers voor gft- en restafval dan is het niet mogelijk een extra restafvalcontainer aan te vragen.

Medischafval-container

Je kunt ook een medischafval-container voor incontinentie- en stomamaterialen aanvragen. De container kun je gebruiken voor wegwerponderleggers, matrasbeschermers, washandjes, absorberende inlegkruisjes en verband. De medischafval-container mag gelijktijdig met de restafvalcontainer of duocontainer worden aangeboden. De medischafval-container kun je alleen telefonisch aanvragen. Bel hiervoor 14 036. 

Hoelang duurt het?

Binnen 5 werkdagen nemen we contact met je op om een afleverafspraak te maken.

Illustratie Almere skyline
Jouw reactie