Direct naar paginainhoud

Afvalpas aanvragen

Sommige ondergrondse containers werken met een pasjessysteem. In het centrum van Almere Stad maken veel inwoners en bedrijven gebruik van het ondergronds afvaltransportsysteem (OAT) om hun afval aan te bieden. Je hebt hiervoor een toegangspas nodig.

Veel huishoudens in Almere maken gebruik van ondergrondse afvalcontainers. Bijvoorbeeld bij hoogbouw. Of in de centrumgebieden. Waar de afvalcontainers staan is te vinden in de Afvalkalender

Het ondergronds afvaltransportsysteem is er alleen in (een deel van) Almere Stad Centrum. Je herkent deze containers aan de grote klep aan de bovenkant. Hiervoor heb je altijd een afvalpas nodig. Deze afvalpas is een digitale sleutel, ook wel bekend als key, tag of druppel.

De bovengrondse en ondergrondse containers zijn te herkennen aan de ronde haken bovenop de container. Voor sommige van deze containers heb je een afvalpas nodig.

Aanvragen afvalpas

Maak je als inwoner gebruik van ondergrondse afvalcontainers of het ondergronds afvaltransportsysteem? Dan kan je een afvalpas aanvragen. Voor elke woning is er 1 afvalpas. Deze pas is gratis. De eerste pas is gratis. De pas blijft eigendom van de gemeente Almere. Ondernemers gebruiken de afvalpas voor bedrijven.

De afvalpas voor ondergrondse afvalcontainers of voor het ondergronds afvaltransportsysteem vraag je aan via het formulier. Geef in het formulier duidelijk aan of je een afvalpas voor ondergrondse afvalcontainers of voor het OAT wilt hebben. Je kunt ook bellen met telefoonnummer 14 036.

Als je verhuist lever je de afvalpas in bij de verhuurder of geef je de pas aan de nieuwe bewoner. 

Vervangende pas nodig?

Ben je de afvalpas kwijt of is deze door beschadiging niet meer bruikbaar? Dan kun je een nieuwe pas aanvragen via het aanvraagformulier of telefoonnummer 14 036. De verloren of beschadigde afvalpas wordt geblokkeerd om oneigenlijk gebruik te voorkomen. 

Hoelang duurt het?

Binnen 5 werkdagen na je aanvraag versturen we de pas.
 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening