Direct naar paginainhoud

Berichten over uw Buurt

Ben je 25 jaar of ouder en heb je een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid? Dan ontvangt je maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met Berichten over uw Buurt. Zo laat de overheid je weten wat er speelt in jouw eigen buurt.

Berichten over uw Buurt informeert je per e-mail over bekendmakingen van de overheid. Die gaan bijvoorbeeld over een vergunning voor het verbouwen van een huis, het kappen van een boom of het houden van een buurtfeest. De bekendmakingen komen van de gemeente Almere, provincie, waterschap en van de Rijksoverheid. Deze bekendmakingen staan ook op de website officielebekendmakingen.nl.

In de e-mail staan nieuwe bekendmakingen die gaan over zaken die spelen binnen een gebied van 125, 250 of 500 meter rondom jouw woonadres. Je krijgt maximaal 1 keer per week een e-mail als er nieuwe bekendmakingen zijn. Zijn er geen nieuwe bekendmakingen, dan ontvang je geen e-mail.

Afmelden of aanpassen

De Berichten over uw Buurt worden niet door de gemeente Almere verzonden, maar door de Rijksoverheid. Alle Almeerders van 25 jaar en ouder met een e-mailadres opgegeven in MijnOverheid krijgen Berichten over uw Buurt. Wil je liever geen Berichten over uw Buurt ontvangen? Afmelden kan eenvoudig via de afmeldlink in de e-mail.

Wil je de e-mail vaker ontvangen? Of de afstand rondom jouw woonadres aanpassen? Het aanpassen van de e-mailinstellingen kan op de website van de Rijksoverheid.

Vragen?

Heb je vragen over Berichten over uw Buurt? Neem geen contact op met de gemeente Almere, maar met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het ministerie is verantwoordelijk voor de verzending van Berichten over uw Buurt. Vul het contactformulier in, dan wordt er contact met je opgenomen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening