Direct naar paginainhoud

Redmond O'Hanlon, De groene stad

De Britse schrijver Redmond O’Hanlon is de derde gastschrijver die voor de Almere Verhalen in Almere verblijft. Er zijn al twee boeken in de reeks uitgebracht: ‘Iets meer dan een seizoen’ geschreven door Stephan Sanders en ‘Weerwater’ door Renate Dorrestein. 

De groene stad

In ‘De groene stad’ vertelt O’Hanlon vol verwondering en met zijn bekende Britse gevoel voor humor over wat hij tijdens een driejarig verblijf in Almere heeft ontdekt. Of hij nu over mammoeten, nijlpaarden of holenberen schrijft, over miljoenen met de hand geplante bomen of verbazingwekkende nieuwe architectuur, alles heeft zijn belangstelling. Hij volgt de revolutie die in en rond deze polderstad plaatsvindt: van de nieuwe eilandenarchipel de Marker Wadden tot de gewaagde plannen om van Almere een groene stad te maken, een voorbeeld voor een leefbaarder wereld.

Over O’Hanlon

Hij is avonturier, reisschrijver en tv-maker. Bekend werd hij met de boeken 'Naar het hart van Borneo', 'Tussen Orinoco en Amazone' en 'Congo', en de tv-series 'Beagle: In het kielzog van Darwin' en 'O´Hanlons Helden'. Daarnaast is hij een groot kenner van het werk van Charles Darwin. Bij zijn reizen in Borneo, het Amazonegebied en in Congo speelde het gedachtegoed van Darwin altijd een grote rol.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening