Direct naar paginainhoud

Onderwerpen kinderburgemeester

De kinderburgemeester heeft als rol de belangen van Almeerse kinderen te behartigen. De kinderburgemeester wil daarom graag met hen in gesprek. Wat speelt er allemaal? Wat gaat er goed? En wat kan er beter? Om hier achter te komen gaat de kinderburgemeester langs bij Almeerse basisscholen. Zo kunnen de kinderen hun eigen verhaal vertellen.

Veiligheid

Op verschillende basisscholen hebben kinderen verteld dat zij zich onveilig voelen. De kinderen zeggen last te hebben van onder andere hangjongeren die zich vervelend gedragen en auto’s die te hard rijden. Ook horen zij soms harde knallen. Omdat dit een belangrijk en veel voorkomend onderwerp is, besteedt de kinderburgemeester hier veel aandacht aan. Ieder kind moet zich veilig kunnen voelen in zijn of haar eigen stad.

Afval

Veel Almeerse kinderen maken zich zorgen over zwerfafval in hun gemeente. Ook de kinderburgemeester geeft aan hier iets mee te willen doen. Zo vinden sommige kinderen het een goed idee om de gemeente een handje te helpen. Een schone buurt creëer je immers samen!

Speeltuinen voor kinderen met een beperking

Almere is een van de meest diverse en inclusieve steden van Nederland. Maar dat kan altijd nog beter! De kinderburgemeester vind het belangrijk dat ieder kind gelijke kansen heeft. Een onderdeel hiervan is vrijuit kunnen spelen. Daarom wil de kinderburgemeester graag meer speeltuinen voor kinderen met een beperking.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening