Direct naar paginainhoud

Burgerberaad Almere 2050 is begonnen

Maandag 15 april 2024 was de eerste bijeenkomst van het Burgerberaad Almere 2050. Het Burgerberaad Almere 2050 bestaat uit 65 Almeerders die de gemeenteraad advies gaan geven over de toekomst van Almere tot 2050. Ze zullen samen kennis opdoen en bedenken wat zij belangrijk vinden voor hun buurt of wijk, nu en in de toekomst.

Almeerders konden zich vorige maand aanmelden om deel te nemen aan het Burgerberaad Almere 2050. Uiteindelijk hebben 549 Almeerders zich aangemeld. Hieruit zijn door loting 65 Almeerders gekozen om mee te doen.

De groep is een afspiegeling van de Almeerse bevolking. In Almere wonen veel verschillende mensen met verschillende meningen. De gemeente vindt het belangrijk om al deze meningen te horen als het gaat om de toekomst van de stad. Daarom hebben we gezorgd voor een mix van mensen van verschillende leeftijdscategorie├źn en uit alle stadsdelen.  

De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaking. De deelnemers bespreken in de tweede bijeenkomst wat er belangrijk is voor de toekomst van hun buurt of wijk. Ze krijgen hierbij informatie en hulp van experts. In de andere 3 bijeenkomsten denken de deelnemers verder over dit onderwerp en geven ze advies geven aan de gemeenteraad. Ze bieden deze adviezen in juli aan de gemeenteraad aan. De raad beslist hoe ze de adviezen meenemen in de plannen voor de toekomst van Almere.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening