Direct naar paginainhoud

Tijdelijk verhuur perceel grond Competitieweg 20 Almere voor tijdelijke romneyloods Almere City FC B.V.

Datum: 5 april 2024
Nummer: 17133653
Project: Tijdelijke romneyloods t.b.v. Almere City

Objectinformatie

Locatie: Competitieweg 20, 1318 EA te Almere Stad
Kadastraal perceel: Gemeente Almere, sectie P nummer 7939 (gedeeltelijk)
Perceelgrootte: ca. 1.305 m2

Mededeling: voornemen tot het aangaan van een tijdelijke huurovereenkomst met Almere City FC B.V.

De gemeente Almere is voornemens om een tijdelijke huurovereenkomst te sluiten met Almere City FC B.V. (hierna te noemen: ‘de Gegadigde’) voor een periode van tien jaar voor de uitgifte van een perceel grond in huur ter hoogte van de Competitieweg 20 te Almere ten behoeve van de realisatie van een tijdelijke romneyloods voor een periode voor tien jaar. De romneyloods zal door de Gegadigde worden gebruikt om te voldoen aan de KNVB-richtlijnen en tijdens niet-wedstrijddagen te kunnen voorzien in de maatschappelijke opgave van de Gegadigde.

De Gegadigde is de betaald voetbalclub van Almere die gevestigd is in het stadion aan de Competitieweg 20, 1318 EA te Almere. Gegadigde is in de zomer van 2023 gepromoveerd naar de eredivisie van de KNVB. Als gevolg van deze promotie worden er vanuit de KNVB andere/hogere eisen gesteld aan het stadion middels zogenaamde KNVB-richtlijnen.

Daarnaast heeft Gegadigde vanuit de KNVB een maatschappelijke opgave. Door de groei van de club en de promotie naar de eredivisie kan Gegadigde de maatschappelijke opgave niet meer faciliteren in de bestaande ruimtes van het stadion en zoekt zij dus ook ruimte voor deze opgave.

Als gevolg van deze richtlijnen heeft Gegadigde meer ruimte nodig dan waar het huidige stadion in kan voorzien. Het gaat om het faciliteren van de pers middels een mediacenter, het faciliteren van sponsoren middels een businesslounge, het faciliteren van supporters middels een merchandise-winkel en supportershome, het faciliteren van staf en spelers van Gegadigde met extra presentatie-, overleg- en rustruimtes, het faciliteren van medewerkers van Gegadigde met werk- en vergaderruimte en het faciliteren van maatschappelijke partners in de stad Almere (zoals onderwijs-, zorg- en welzijnspartijen) om deze de mogelijkheid te geven inwoners van Almere te activeren voor sport/bewegen en een gezonde levensstijl.

Na overleg met de Gemeente heeft Gegadigde een plan ontwikkeld voor een tijdelijke romneyloods voor een periode van tien jaar direct grenzend aan het stadion waarin deze romneyloods aangewend kan worden voor de activiteiten  conform de KNVB-richtlijnen en voor haar maatschappelijke opgave.

De grond rondom het stadion is geheel in eigendom van de Gemeente. Het perceel waar de tijdelijke romneyloods moet komen is thans ingericht en in gebruik als sportveld. Het sportveld wordt door de Gemeente al sinds 2008 verhuurd aan Gegadigde en is middels hekwerken afgescheiden van de openbare ruimte waardoor deze al een geheel vormt met het aangrenzende stadion. Door de plaatsing van de tijdelijke romneyloods komt een deel van het sportveld te vervallen en zal deze ruimte toegevoegd worden aan de ruimte rondom het stadion waar bezoekers mogen komen en dat al in gebruik is van Gegadigde.

Gelet op het voorgaande, is de gemeente Almere van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde, te weten de Gegadigde, in aanmerking komt voor het aangaan van de tijdelijke huurovereenkomst voor dit perceel grond.

Vervaltermijn

De gemeente Almere acht zich vrij om na verloop van 20 dagen na datum van publicatie van dit voornemen de huurovereenkomst aan te gaan met de Gegadigde en aansluitend tot uitvoering daarvan over te gaan.

Derden met een rechtens te honoreren belang die zich niet kunnen verenigen met deze voorgenomen gronduitgifte aan de Gegadigde, dienen daartoe een kort geding bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland aanhangig te maken binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie, dat wil zeggen uiterlijk op 26 april 2024.

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen uitgifte en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Almere en de Gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Voor eventuele vragen en/of nadere inlichtingen met betrekking tot deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gebiedsontwikkeling: Uitgiftegebiedsontwikkeling@almere.nl onder vermelding van: naam, adres en functie afzender (bedrijf en personen), naam en nummer van het project en publicatiedatum, uw vraag. Het stellen van vragen of anderszins contact met de gemeente naar aanleiding van deze publicatie ontslaat u niet van het tijdig aanhangig moeten maken van voornoemd kort geding indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen uitgifte.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening