Direct naar paginainhoud

Tomingroep en Gemeente Almere: Samen voor Inclusieve Werkgelegenheid

Tomingroep, een organisatie die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, viert haar 95-jarig bestaan. Wat begon als een 'sociale werkplek' is uitgegroeid tot een plek waar talenten worden ontdekt en ontwikkeld, met als doel passende, betaalde banen te vinden en te behouden voor iedereen. Mark Sloots, klantmanager bij de gemeente Almere, deelt zijn ervaringen over de samenwerking.

De samenwerking tussen de gemeente Almere en Tomingroep begon enkele jaren geleden, toen 20 kandidaten met een doelgroepindicatie via werkgever PostNL aan de slag gingen. Van daaruit is de samenwerking gegroeid naar verschillende vakgebieden binnen Tomingroep. Hier krijgen kandidaten de kans om laagdrempelig stappen te zetten op de arbeidsmarkt, met passende begeleiding en ondersteuning.

Opstapje

De toegang tot Tomingroep staat open voor iedereen die een opstapje nodig heeft naar de reguliere arbeidsmarkt. Problemen hoeven niet opgelost te zijn, maar moeten wel beheersbaar zijn. Na een diagnosefase kunnen kandidaten geleidelijk aan meer uren werken, met als beloning een jaarcontract na 2 maanden. Ze werken hierbij 24 uur per week.

Succesverhaal

Een succesverhaal uit dit partnerschap is Therese, die via de gemeente Almere bij Tomingroep terechtkwam. Met de ondersteuning van verschillende coaches en begeleiders, vond Therese haar weg in een traject dat gericht was op haar ontwikkeling en het vinden van werk. Haar passie voor schoonmaken bracht haar naar een middelbare school, waar ze al snel een gewaardeerde kracht werd.

Therese's reis was niet zonder uitdagingen, maar met de juiste ondersteuning en begeleiding overwon ze haar onzekerheden en bouwde ze aan haar zelfvertrouwen. Nu staat ze op het punt om uit te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt, met de hulp van de gemeente Almere en haar behaalde schoonmaakdiploma.

Inclusieve werkgelegenheid

De samenwerking tussen de gemeente Almere en Tomingroep blijft erg belangrijk omdat ze zich samen inzetten voor inclusieve werkgelegenheid. Als je meer wilt weten over hoe Tomingroep het leven van mensen kan beïnvloeden op weg naar werk, kun je terecht op tomingroep.nl. Op die website vind je ook inspirerende verhalen hierover.

We kunnen concluderen dat met de juiste ondersteuning en begeleiding, iedereen zijn of haar weg kan vinden naar passend werk. Het belang van samenwerking tussen organisaties en gemeenten is , bij het streven naar inclusiviteit op de arbeidsmarkt, hierbij essentieel.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening