Direct naar paginainhoud

Uitgifte in huur perceel grond Bostonweg ten behoeve van een verzamelpunt voor afvalproducten ten dienste van Doemere   

Datum: 26 april 2024
Nummer: 16875150 

Objectinformatie
Locatie: Bostonweg, nabij huisnr. 97-135, 1334 KR te Almere Buiten
Kadastraal perceel: Gemeente Almere, sectie N, nummer 4815 (gedeeltelijk)
Perceelgrootte: ca. 130 m2 
 
Mededeling: voornemen tot het aangaan van een huurovereenkomst met Larmag Real Estate 6 B.V.

De gemeente Almere is voornemens om een huurovereenkomst te sluiten met Larmag Real Estate 6 B.V. (hierna te noemen: ‘de Gegadigde’) voor een periode van 10 jaar voor de uitgifte van een perceel grond aan de Bostonweg ten behoeve van de realisatie en exploitatie van een afvalpunt voor afvalproducten ten dienste van Doemere.

Met de rechtsvoorganger van Gegadigde is in het verleden een gebruiksovereenkomst gesloten voor het gebruik van het perceel grond. Deze gebruiksovereenkomst is van rechtswege geëindigd doordat de rechtsvoorganger het eigendom van Doemere heeft overgedragen aan een andere eigenaar. Het gebruik van de grond is na beëindiging van de gebruiksovereenkomst voortgezet door Gegadigde. Gegadigde is de huidige eigenaar van Doemere en diens huurders zijn reeds jarenlang gebruikers van het afvalpunt. Om de voortzetting van het gebruik te formaliseren is de gemeente voornemens een huurovereenkomst aan te gaan met Gegadigde, waarbij tevens een huurafhankelijk opstalrecht ten behoeve van de opstallen zal worden gevestigd.

Gelet op het voorgaande, is de gemeente Almere van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde, te weten de Gegadigde, in aanmerking komt voor het aangaan van de huurovereenkomst voor dit perceel grond. 

Vervaltermijn

De gemeente Almere acht zich vrij om na verloop van 20 dagen na datum van publicatie van dit voornemen de huurovereenkomst aan te gaan met de Gegadigde en aansluitend tot uitvoering daarvan over te gaan. 
 
Derden met een rechtens te honoreren belang die zich niet kunnen verenigen met deze voorgenomen gronduitgifte aan de Gegadigde, dienen daartoe een kort geding bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland aanhangig te maken binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie, dat wil zeggen uiterlijk op 16 mei 2024. 

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen uitgifte en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Almere en de Gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Voor eventuele vragen en/of nadere inlichtingen met betrekking tot deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gebiedsontwikkeling: uitgiftegebiedsontwikkeling@almere.nl onder vermelding van: naam, adres en functie afzender (bedrijf en personen), naam en nummer van het project en publicatiedatum, uw vraag. Het stellen van vragen of anderszins contact met de gemeente naar aanleiding van deze publicatie ontslaat u niet van het tijdig aanhangig moeten maken van voornoemd kort geding indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen uitgifte.   

Illustratie Almere skyline
Jouw mening