Direct naar paginainhoud

Verkoop perceel grond aangrenzend kavel NH4798 bouwveld 17 Nobelhorst voor parkeerplaats op eigen terrein

Datum: 05 april 2024
Nummer: 050424-01
Project: Nobelhorst, veld 17

Objectinformatie

Locatie: NH4798, bouwveld 17
Kadastraal perceel: Gemeente Almere, C 7788
Perceelgrootte: 21 m2

Mededeling: voornemen tot het aangaan van een koopovereenkomst met K. Charan en K. Hoeseni

De gemeente Almere is voornemens om een koopovereenkomst te sluiten met K. Charan en K. Hoeseni (hierna te noemen: ‘de Gegadigde’) voor de uitgifte van een strook grond (21 m2) ten behoeve van een parkeerplaats op eigen terrein.

Het huidig gebruik is bouwrijpe grond. Door een wijziging in het inrichtingsplan Nobelhorst van bouwveld 17 en daarmee de oorspronkelijke bereikbaarheid van de nog te realiseren woning van de Gegadigde, kan de Gegadigde geen parkeerplaats meer aan de achterzijde van kavel NH4798 realiseren. De strook grond welke de gemeente Almere voornemens is te verkopen aan Gegadigde bevindt zich naast en aangrenzend aan kavel NH4798.

Gelet op het voorgaande, is de gemeente Almere van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde, te weten de Gegadigde, in aanmerking komt voor het aangaan van de koopovereenkomst voor dit perceel grond.

Vervaltermijn

De gemeente Almere acht zich vrij om na verloop van 20 dagen na datum van publicatie van dit voornemen de koopovereenkomst te ondertekenen en aansluitend over te gaan tot levering van de percelen grond aan de Gegadigde.

Derden met een rechtens te honoreren belang die zich niet kunnen verenigen met deze voorgenomen gronduitgifte aan de Gegadigde, dienen daartoe een kort geding bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland aanhangig te maken binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie, dat wil zeggen uiterlijk op 26 april 2024.

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen uitgifte en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Almere en de Gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Voor eventuele vragen en/of nadere inlichtingen met betrekking tot deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gebiedsontwikkeling: Uitgiftegebiedsontwikkeling@almere.nl onder vermelding van: naam, adres en functie afzender (bedrijf en personen), naam en nummer van het project en publicatiedatum, uw vraag. Het stellen van vragen of anderszins contact met de gemeente naar aanleiding van deze publicatie ontslaat u niet van het tijdig aanhangig moeten maken van voornoemd kort geding indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen uitgifte.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening