Direct naar paginainhoud

Voornemen tot het vestigen van een opstalrecht perceel, Almere Hout ten behoeve van transformatorstation

Datum: 24 april 2024
Nummer:17193598 

Objectinformatie

Locatie: Nachtegaallaan ter hoogte van Meerkoetlaannr. 1, in de wijk Vogelhorst te Almere-Hout
Kadastraal perceel: Gemeente Almere, Sectie A, nummer 00515 [gedeeltelijk]
Perceelgrootte: ca. 20  m2

Voornemen tot het vestigen van een opstalrecht ten behoeve van Liander N.V.

De gemeente Almere is voornemens om een opstalovereenkomst aan te gaan met Liander N.V. voor de vestiging van een opstalrecht op een perceel ter hoogte van nr 1 aan de Bergeendlaan, te Almere-Hout te Almere ten behoeve van de realisatie en exploitatie van een transformatorstation, waaronder begrepen: het hebben, gebruiken, in stand houden, wijzigen, vervangen en wegnemen van bedoelde transformatorstation.

Met het vestigen van een opstalrecht wordt Liander N.V. in de gelegenheid gesteld om te voldoen aan haar wettelijke taak als netbeheerder. Netbeheerders hebben op grond van artikel 16 van de Elektriciteitswet 1998 de verplichting om elektriciteitsnetwerken in werking te hebben, aan te leggen, te vernieuwen en uit te breiden. De gemeente wenst deze grond op deze locatie uitdrukkelijk in te zetten voor voornoemde wettelijke taak.

Voor de realisatie van het transformatorstation op deze locatie zijn geen andere gegadigden dan Liander N.V., aangezien Liander N.V. de aangewezen netbeheerder in de regio Flevoland is.

Enige serieuze gegadigde:

Gelet op voorstaande is de gemeente Almere van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde, te weten Liander N.V., in aanmerking komt voor het aangaan van de overeenkomst tot vestiging van een recht van opstal voor dit perceel.

Vervaltermijn

De gemeente Almere acht zich vrij om na verloop van 20 dagen na datum van publicatie van dit voornemen de opstalovereenkomst te ondertekenen en aansluitend over te gaan tot vestiging van het opstalrecht op het perceel aan Liander N.V.

Derden met een rechtens te honoreren belang die zich niet kunnen verenigen met het voornemen een opstalovereenkomst te sluiten met Liander N.V. en aansluitend over te gaan tot vestiging van het opstalrecht, dienen binnen 20 (twintig) dagen, ingaande op de dag na de publicatiedatum van dit voornemen, een kort geding procedure te entameren bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, dat wil zeggen uiterlijk op 14 mei 2024.

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen uitgifte en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Almere en Liander N.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Voor eventuele vragen en/of nadere inlichtingen met betrekking tot deze publicatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gebiedsontwikkeling: uitgiftegebiedsontwikkeling@almere.nl onder vermelding van: naam, adres en functie afzender (bedrijf en personen), naam en nummer van het project en publicatiedatum, uw vraag. Het stellen van vragen of anderszins contact met de gemeente naar aanleiding van deze publicatie ontslaat u niet van het tijdig aanhangig moeten maken van voornoemd kort geding indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen uitgifte.  

Illustratie Almere skyline
Jouw mening