Skip to content

Evenementen

Informatie evenementen

Erfgoedhuis Almere organiseert diverse activiteiten. Op deze pagina vindt u alle benodigde informatie op een rij. 

LET OP: gewijzigde tijden...

Vanaf 30 januari 2020 start het Erfgoedcafé om 19:30 uur. >

Erfgoedcafé 30/1 - Opening nieuwe expositie en lezing Kelvin Wilson

Erfgoedcafé: opening nieuwe expositie en lezing

Almeers verleden geïllustreerd door Kelvin Wilson

Illustrator Kelvin Wilson brengt met zijn werk het Almeerse verleden weer tot leven. De Prehistorie, Zuiderzeetijd en Tweede Wereldoorlog staan centraal. Het Erfgoedhuis laat van 30 januari tot en met 30 april vijftien bijzondere illustraties van hem zien in de tentoonstelling Oude oevers, oud land. De opening vindt om 19.30 uur plaats in het Erfgoedhuis in Almere Buiten. Na de opening geeft Wilson op 30 januari een lezing over zijn werk. Toegang is gratis.

Wilson is in 1969 geboren in Newcastle upon Tyne en woont sinds 1974 in Nederland. Hij studeerde in 1992 als illustrator af aan de kunstacademie in Rotterdam. De taak van een archeologisch reconstructietekenaar is, in beginsel, de plek, de handelingen en het uiterlijk van onze verre voorouders weer tot leven te brengen: 'zo was het'.

Wilson is bekend van zijn tekeningen van de Egyptische farao's, de Russische hunebedden en de Schotse prehistorische oudheden. Maar weinig onderwerpen dagen hem echter zoveel uit als de vondsten uit Almeerse bodem. Houten staken in het water, op een rij van zeshonderd meter lang. Een ontschorste boomstam, gekapt in een gebied waar niemand zou kunnen leven. Een spikkeltje rode verf, gemorst in achtduizend jaar zand.

Nieuw tijdstip Erfgoedcafé
Vanaf 30 januari vindt het Erfgoedcafé voortaan om 19.30 uur plaats in het Erfgoedhuis in Almere Buiten. Toegang tot de Erfgoedcafé's en de tentoonstelling zijn gratis.

Locatie Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Datum 30 januari 2020
Start lezing 19:30 uur (ca. 45 min.)
Einde borrel 20:45

Kinderactiviteiten tijdens de voorjaarsvakantie

Wist je dat 10.000 jaar geleden hier ook al mensen leefden? En wist je dat jouw huis op de bodem van de Zuiderzee staat? Ontdek meer over de geschiedenis van onze stad in het Erfgoedhuis Almere. Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert het Erfgoedhuis knutselactiviteiten, films en rondleidingen op maat voor kinderen. Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari kun je als een echte archeoloog scherven plakken, mammoetmaskers maken of een katapult bouwen!

Als extra activiteit kunnen kinderen op dinsdag 18 en woensdag 19 februari in het Erfgoedhuis Almeerse iconische gebouwen nabouwen. Denk bijvoorbeeld aan het Klokhuis in Almere Poort of de Rode Donders in Almere Buiten. Als je ze goed bekijkt zie je dat hun vorm en kleur anders zijn dan anders, en daardoor vallen ze extra op. Nu krijgen de kinderen de kans om ze na te bouwen. Diezelfde middagen kunnen zij ook een andere uitdaging aangaan: blind bouwen! KAF stelt LEGO® beschikbaar tijdens de voorjaarsvakantie. De medewerkers van Erfgoedhuis Almere begeleiden de workshops en leggen alles uit over de bijzondere gebouwen in onze stad. Voor deze activiteit geldt een maximum van 30 kinderen. Zodra er een stoeltje vrij komt, kun je aansluiten. Van 6-12 jaar. Onder de 6 onder begeleiding van een ouder.

Toegang en activiteiten zijn gratis. Kom je ook?

Locatie Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Datum 18 t/m 20 februari 2020
Openingstijden 13:00 - 16:00 uur
Wat vindt u van onze website?