Skip to content

Open Monumentendag Almere

Bijzondere locaties openen de deuren in Almere Haven

Almere heeft pas één officieel monument, maar wel tal van iconische gebouwen en locaties! De steeds ouder wordende New Town staat vol met architectonische pareltjes in experimenteel vormgeven stedenbouwkundige ontwerpen. Almere wordt niet voor niks de hoofdstad van Post 65 architectuur genoemd.

Ook dit jaar doet Almere mee met Open Monumentendag; een bijzondere selectie panden en buitenlocaties worden gratis opengesteld voor publiek tijdens dit landelijk evenement. Dit is dé kans om een kijkje te nemen op plekken waar je normaliter niet zo snel komt en het verhaal achter de locatie te horen!  

Dit jaar is het thema 'Plekken van Plezier' en wordt het evenement gecentreerd in Almere Haven. Ontdek de eerste stadskern, haar gebouwen en de interessante verhalen, anekdotes en tal van activiteiten voor jong én oud tijdens Open Monumentendag Almere 2019!

Toegang tot de gebouwen en de activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig. Op elke locatie staan vrijwilligers klaar om bezoekers te informeren over de locatie en de geschiedenis ervan.

Open Monumentendag Almere vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september.

Het programma wordt binnenkort op deze pagina gepubliceerd.

Vrijwilligers

Bent u geïnteresseerd in architectuur en de geschiedenis van Almere? Vindt u het leuk om bezoekers te verwelkomen en hen te informeren tijdens Open Monumentendag Almere? Dan zijn wij op zoek naar u! 

Druk snel op de oranje knop en vul het aanmeldformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Aanmeldformulier vrijwilligers 

Erfgoedhuis Almere

De Open Monumentendag Almere is een evenement van het Erfgoedhuis Almere; de plek voor activiteiten en informatie over de ontstaansgeschiedenis en het cultureel erfgoed van Almere. Het Erfgoedhuis organiseert gratis lezingen, tentoonstellingen en tal van activiteiten voor jong en oud.

Tijdens Open Monumentendag Almere kunt u hier terecht voor algemene informatie over het evenement.

Pand aanmelden?

Stelt u uw monumentale pand open voor publiek? Meld uw pand dan vóór 1 juni aan via dit aanmeldformulier.

Volg ons op sociale media

Erfgoedhuis Almere

Erfgoedhuis Almere is de plek waar u alles te weten komt over de ontstaansgeschiedenis van Almere. Op deze pagina vindt u de openingstijden, routebeschrijving en contactgegevens.  

Contact

Voor vragen of opmerkingen mail naar archeologie@almere.nl

Wat vindt u van onze website?