Direct naar paginainhoud

Evenementen

Het Erfgoedhuis is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Evenementen Erfgoedhuis Almere

Locatie: Baltimoreplein 112, Almere Buiten

  • Vanaf 28 juli 2020: Erfgoedhuis weer open op reguliere openingstijden
  • Vanaf 28 juli, elke dinsdag en donderdag 15.00 uur: kinderactiviteiten. Aanmelden via archeologie@almere.nl
  • Tot en met 20 augustus, 13.00 – 16.00 uur: tentoonstelling 'Oude oevers, oud land' met illustraties van Kelvin Wilson

Tentoonstelling "Oude oevers, oud land"

Illustrator Kelvin Wilson brengt met zijn werk het Almeerse verleden weer tot leven. De Prehistorie, Zuiderzeetijd en Tweede Wereldoorlog staan centraal. Het Erfgoedhuis laat tot en met 20 augustus vijftien bijzondere illustraties van hem zien in de tentoonstelling Oude oevers, oud land.

Wilson is in 1969 geboren in Newcastle upon Tyne en woont sinds 1974 in Nederland. Hij studeerde in 1992 als illustrator af aan de kunstacademie in Rotterdam. De taak van een archeologisch reconstructietekenaar is, in beginsel, de plek, de handelingen en het uiterlijk van onze verre voorouders weer tot leven te brengen: 'zo was het'.

Wilson is bekend van zijn tekeningen van de Egyptische farao's, de Russische hunebedden en de Schotse prehistorische oudheden. Maar weinig onderwerpen dagen hem echter zoveel uit als de vondsten uit Almeerse bodem. Houten staken in het water, op een rij van zeshonderd meter lang. Een ontschorste boomstam, gekapt in een gebied waar niemand zou kunnen leven. Een spikkeltje rode verf, gemorst in achtduizend jaar zand.

Informatie bezoekers

Illustratie Almere skyline
Jouw mening