Direct naar paginainhoud

Afsluiting Schipbeekbrug

Op maandagavond 30 oktober 2023 is de Schipbeekbrug afgesloten. Uit de laatste inspectie bleek dat de constructie niet meer stabiel en veilig genoeg is. De houten palen van de brug staan in het water en zijn gaan rotten. De kans dat de palen van deze bruggen in elkaar zakken of dat iemand door het dek van de bruggen zakt, is te groot geworden. Daarnaast zit het leuningwerk op meerdere plekken los. Daarom is de brug voor de veiligheid van de gebruikers afgesloten.

Naast de Schipbeekburg ligt de Dinkelbrug. Deze is nu te gebruiken als omleidingsroute voor fietsers, scooters en wandelaars. Via borden is de omleidingsroute aangegeven, zodat je snel bij de Dinkelbrug kunt komen.

We verwachten in 2024 te starten met vervanging van de Schipbeekbrug. We zijn van plan een nieuwe brug neer te zetten die geschikt is voor wandelaars en fietsers. De gemeenteraad bespreekt of de Dinkelbrug mogelijk vanaf 2027 verwijderd kan worden. Die besprekingen beginnen donderdag 2 november en zijn ook online en live te volgen. Dit betekent dat in ieder geval tijdens afsluiting en vervanging van de Schipbeekbrug er een alternatieve omleidingsroute mogelijk blijft via de Dinkelbrug.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening