Direct naar paginainhoud

(Fiets)bruggen en kademuur Europakwartier

We gaan een kademuur en zes bruggen in het Europakwartier aanleggen. Door de bouw van de kademuur en de aanleg van de fiets- en voetgangersbruggen wordt de wijk beter bereikbaar. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Knipscheer.

Een deel van het Spoorbaanpad moet hiervoor afgesloten worden; vanaf het Cascadepad tot het Pierre de Coubertinpad. Een omleiding wordt hier aangegeven met de bekende gele borden.

Planning

We zijn in november 2023 begonnen met de bouw van 4 bruggen (fase 1), in januari 2024 beginnen we met de aanleg van de kade en hierop aansluitend met het graven van een gracht (fase 2). In april 2024 hopen we de eerste 4 bruggen af te hebben en beginnen we met de laatste 2 bruggen en de aansluiting op het Spoorbaanpad (fase 3). Als alles naar wens verloopt dan zijn deze bruggen in augustus 2024 gereed

Informatie en voortgang

Om bewoners en geïnteresseerden direct over de voortgang van het werk te informeren gebruiken we de Bouwapp. Via berichten brengen we u op de hoogte van het laatste nieuws. In de app kunt u ook meldingen doen en staan contactgegevens.

  • Download de app op uw telefoon via de Appstore of Google Play of scan de QR-code om de app direct te downloaden
  • Zoek in de app naar het project ‘Kademuur en bruggen Europakwartier
  • Open het project en klik op ‘volgen’
  • Selecteer de doelgroep
Illustratie Almere skyline
Jouw mening