Direct naar paginainhoud

FIXbrigade

De ‘FIXbrigade’ is een team van klussers dat kleine klussen in huis uitvoert, zoals radiatorfolie aanbrengen of een waterbesparende douchekop installeren. Zo kunnen de inwoners energie besparen.

Voor wie is de FIXbrigade

De FIXbrigade start in een aantal wijken in Almere Haven: De Gouwen, De Marken en De Meenten. In die wijken helpt de FIXbrigade inwoners die energietoeslag hebben ontvangen en in een huis wonen met energielabel C, D, E, F of G. Deze inwoners krijgen eerst een flyer. Daarna komt de FIXbrigade langs. Inwoners hoeven hiervoor geen afspraak te maken.

Nadat de FIXbrigade in Almere Haven is geweest, gaan ze naar Noorderplassen-Oost, Waterwijk-Midden en Homeruskwartier-Midden.

Wat doet de FIXbrigade?

Als je de hulp van de FIXbrigade aanneemt, loopt het team met jou het huis door. Samen kijk je wat er gedaan kan worden om energie te besparen. Zoals het installeren van een waterbesparende douchekop, radiatorfolie plakken of lampen vervangen door ledlampen.

Als het kan, dan voert de FIXbrigade de klussen direct uit. Als het meer tijd kost, maakt de FIXbrigade een afspraak met je om de klussen later te doen. Iedere bewoner die hulp wil, krijgt energiebesparende producten tot maximaal 100 euro cadeau van de gemeente.

De klussers van de FIXbrigade dragen donkerblauwe kleding met het logo van de FIXbrigade. Dit project is een samenwerking van de Gemeente Almere, de Schoor en FIXbrigade Nederland.

Planning

De FIXbrigade werkt in 1 wijk tegelijk om de inwoners zo goed mogelijk te helpen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, lopen ze meerdere keren door een wijk en bellen ze aan bij geselecteerde adressen. Als iemand niet thuis is, doen ze een kaartje in de brievenbus. Je kunt dan zelf een afspraak maken op een moment dat het uitkomt.

De FIXbrigade start in de herfst van 2023 in Almere Haven.

Ook hulp nodig bij energie besparen?

  • woon je in een van de genoemde wijken,
  • heb je in 2022 de energietoeslag van de gemeente gehad én
  • woon je in een huis met energielabel C, D, E, F of G;

Dan komt de FIXbrigade vanzelf bij je langs. Je hoeft hier niets voor te doen.

Woon je niet in de genoemde wijken voor de FIXbrigade of het Regionaal Energieloket en wil je hulp bij het besparen van energie? Mail dan naar energievragen@almere.nl of bel naar 06 21 65 99 02. We kijken dan hoe we je kunnen helpen. 

Woon je in Stedenwijk, Staatsliedenwijk, De Hoven, De Werven, Centrum Almere Haven, Bouwmeesterbuurt of Molenbuurt, dan kunnen de energiefixers van het Regionaal Energieloket je helpen. Bel hiervoor naar 088 525 41 10 of stuur een e-mail naar vragen@regionaalenergieloket.nl

We willen graag iedereen helpen die de hulp nodig heeft om energiekosten te besparen, maar op dit moment weten we nog niet of we genoeg menskracht en geld hebben om dat te kunnen doen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening