Direct naar paginainhoud

Vakantie voor kinderen en jonge gezinnen met weinig geld

Kindervakantieland

Wil je dat jouw kind ook een bijzondere zomervakantie heeft? Maar kun je geen vakantie of duur uitje betalen? Kindervakantieland verzorgt zomerkampen speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Meer informatie: www.kindervakantieland.nl.

Humanitas Kindervakantieweken

Met de Humanitas Kindervakantieweken kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit Almere een week op vakantie. Het doel is dat zij even weg zijn uit hun (moeilijke) thuissituatie en onbezorgd met andere kinderen kunnen spelen. Per week gaan 40 Almeerse kinderen van dezelfde leeftijd mee, verdeeld over 4 vakantieweken. Zij spelen, eten en slapen die week op een kampeerboerderij. Een kind kan alleen bij Humanitas worden aangemeld via een hulpverlener die betrokken is bij het gezin. Meer informatie: (036) 539 70 40 of almere@humanitas.nl.

Stichting Weekje weg

Een positieve ervaring met het gezin beleven, het opdoen van nieuwe contacten in Almere en nieuwe ervaringen opdoen. Kinderen kunnen heerlijk vrij spelen in de natuur en op school ook eindelijk hun vakantieverhaal vertellen. Een Weekje Weg geeft de gasten weer energie en inspiratie voor het dagelijks leven

Alleen (eenouder)gezinnen die om financiële (en soms ook sociale) redenen niet op vakantie kunnen én wonen in Almere kunnen mee met Weekje Weg. Kijk voor meer informatie op www.stichtingweekjeweg.nl

Heppie vakanties & weekenden

Met Heppie vakanties & weekenden kunnen kinderen van 6 tot en met 18 jaar een weekend weg of op vakantie.

Veel kinderen kunnen er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit omdat er geen geld voor is of omdat ze bijvoorbeeld een stoornis of achterstand hebben waardoor er extra begeleiding nodig is. 

 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening