Direct naar paginainhoud

Aanschaf computer/laptop

Als het kopen van een computer of laptop niet lukt in één keer omdat je daarvoor het geld niet hebt, kun je verschillende manieren hulp krijgen. 

Kinderen op het Voortgezet Onderwijs

Volgen je kinderen het Voortgezet Onderwijs? Neem dan eerst contact op met de school. Vaak kan de school helpen door bijvoorbeeld een laptop te huren via school. Als dit niet mogelijk is, dan kun je misschien een lening krijgen bij een bank. Lukt dan ook niet, dan kun je mogelijk bijzondere bijstand krijgen van de gemeente. Dit kan een lening zijn. Hiervoor geldt: 1 computer of laptop per gezin.

Geen kinderen of kinderen (nog) niet op het voortgezet onderwijs

Heb je geen kinderen of zitten je kinderen (nog) niet op het voorgezet onderwijs? Dan moet je de kosten van een computer/laptop zelf betalen van jouw bijstandsuitkering, salaris of een ander inkomen. Lukt dit niet, dan kun je hiervoor mogelijk een lening krijgen van een bank. Gaat dat niet omdat er nog andere leningen of afbetalingsregelingen lopen, dan kun je mogelijk een lening krijgen van de gemeente vanuit de bijzondere bijstand. Ook hiervoor geldt: 1 computer of laptop per gezin.

Zit je in de schuldhulpverlening bij Verder (vroeger Plangroep) of bij Ondersteuning Schuldenstabilisatie?

Dan kun je geen lening krijgen. Mogelijk kun je dan bijzondere bijstand krijgen in de vorm van een gift. 

Ben je student?

Studenten komen voor de kosten van een laptop of computer niet voor bijzondere bijstand in aanmerking. Zij krijgen hiervoor studiefinanciering.

Wat moet je hiervoor inleveren?

  • een bewijs dat aangeeft welke regeling de school aanbiedt (of niet)
  • een bewijs dat men een traject Schuldhulpverlening volgt (WSNP/MNSP/OSS). Dit is voor mensen die bezig zijn met het oplossen van hun schulden.

Als je twijfelt of jouw kosten aan de voorwaarden voor bijzondere bijstand voldoen kun je contact opnemen via telefoonnummer 14 036.

Bevestiging van aanvraag

Controleer na je aanvraag altijd of je een e-mail als bevestiging hebt gekregen. Kijk ook in je spammail. Dit is belangrijk, want als je die e-mail niet hebt gekregen, is jouw aanvraag niet bij ons binnengekomen. Wij kunnen dan niet starten met het beoordelen van je aanvraag. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op via telefoonnummer 14 036. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening