Direct naar paginainhoud

Sporten met een laag inkomen

Iedereen zou makkelijk en dichtbij huis moeten kunnen sporten, óók mensen met een laag inkomen. Dat vinden wij belangrijk. Op deze pagina vind je meer informatie over verschillende mogelijkheden om te sporten. Vind gratis activiteiten bij jou in de buurt. En er zijn mogelijkheden voor een vergoeding van kosten van sport- of cultuuractiviteiten.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Ook jouw kind. Je kind kan lid worden bij een Almeerse sportclub naar keuze. En je kunt aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere vragen om een bijdrage voor de contributie.

Meer informatie vind je op jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/almere/

Volwassenfonds Sport en Cultuur Almere

Het volwassenfonds ondersteunt volwassenen met een laag inkomen in Almere om mee te kunnen doen aan een sport of culturele activiteit. Je moet hiervoor ouder dan 18 zijn, in Almere wonen en gebruik  maken van de gemeentelijke zorgpolis. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit.

Een aanvraag voor het Volwassenfonds Almere doe je via het wijkteam. Op de website volwassenenfonds.nl vind je meer informatie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Zwemmen

Ook voor de zwemlessen voor zwemdiploma A, B en C kun je terecht bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere en het Volwassenfonds Almere. De zwemlessen worden verzorgd door verschillende zwembaden in Almere. 

Welke sport is leuk?

Weet je kind nog niet welke sport hij/zij leuk vindt? Jouw kind kan gratis proeflessen volgen bij allerlei sportverenigingen! Je kunt zelf ook een gratis proefles voor volwassenen volgen.

Gratis activiteiten

Sport in de wijk

Buurtsportcoaches weten precies wat er in de wijk speelt en hoe zij Almeerders in beweging kunnen krijgen.

De Buurtsportcoaches willen zoveel mogelijk mensen in Almere in beweging brengen. Alle activiteiten staan in het teken van actief en gezond leven. Voor meer informatie over locaties en activiteiten van de Buurtsportcoach in jouw wijk kun je kijken op sportencultuur.almere.nl.

Sportieve ontmoetingsplekken

Almere heeft verschillende plekken in de wijk waar je dicht bij huis in de buitenlucht kunt sporten, bewegen en ontmoeten. Deze playgrounds en beweegvelden zijn er voor íedereen. Bekijk het overzicht van de urban sportlocaties.

Buurtsportcoaches organiseren op verschillende locaties activiteiten voor buurtbewoners. Deelname is vaak gratis. Kijk voor het programma op de website Sport en Cultuur.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening