Duin

Duin: leven aan het strand

Aan de kust van Almere Poort ontstaat Duin. De gemeente Almere en ontwikkelaar Amvest zijn een bijzondere samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling van dit revolutionaire woon-, werk- en recreatiegebied aan het IJmeer. Er worden woningen ontwikkeld en er komt een levendig centrum met een boulevard. Duin omvat echte duinen tot wel 10 meter hoog, afgewisseld door bos, kreken en een duinvallei.

Duin omvat straks ongeveer 3000 woningen die midden in een landschap van duinen, strand en bos komen te staan. Je kunt er fietsen, wandelen, genieten van de frisse lucht en het uitzicht. De jachthaven, direct aan open zeilwater gelegen, is een populaire uitvalsbasis voor zeilers. In het centrum van de kuststrook komen appartementen met een heerlijk balkon of terras met een uitzicht dat nooit verveelt. In het bos en in de duinen vind je huizen met een tuin of een terras, direct grenzend aan het landschap.

Voor de ontwikkeling van natuur en recreatie ruilden de gemeente Almere en Staatsbosbeheer van grond

Wijken in Duin

Werken aan het water

Duin biedt in de toekomst ook veel mogelijkheden voor de zakelijke markt. Er komen kantoren en er is ruimte voor detailhandel en horecavoorzieningen. Zaken doen in Duin betekent zicht op het water, vergaderen aan het strand en geïnspireerd worden door de bijzondere plek. Je kunt er een boot huren met relaties en lunchen in een goed visrestaurant. Met de toegankelijkheid zit het goed. Almere is vlakbij, maar ook Amsterdam is binnen twintig minuten bereikbaar met de auto, trein en ferry.

Altijd wat te doen

Het plan bestaat naast wonen en werken ook uit leisure en maatschappelijke voorzieningen. In het centrum van Duin vind je straks een mix van winkels, goede restaurants en terrassen. Je loopt er zo de jachthaven in, met bijzondere schepen en maritieme winkels. Het strand leent zich uitstekend om lekker uit te waaien of een van de evenementen te bezoeken. Badgasten kunnen zwemmen, een kano huren, een ijsje halen. De beachclub is de perfecte plek om vrienden te ontmoeten en te genieten van de zon.

In Duin is het hele jaar door iets te beleven.

Wonen in Duin

Ontwikkelaar Amvest is in 2013 met de bouw gestart van de eerste woningen in de duinen. Dit zijn verschillende type woningen, geheel op de wensen van de bewoner ontwikkeld. Van strandhuizen tot vrijstaande woningen en geschakelde woningen.

In het deelgebied Kop Zuid, nabij de Marina Muiderzand, vlak langs de IJmeerdijk worden appartementen gebouwd. Vanuit deze appartementen heb je het unieke uitzicht over de stad en het IJmeer richting Amsterdam.

Kijk voor meer informatie over de woningen op de site van het nieuwbouwproject DUIN.