Direct naar paginainhoud

Upcyclecentrum

Het Upcyclecentrum heeft ondernemers die in speciale werkruimtes ons afval omvormen tot nieuwe producten. Bij upcycling worden nieuwe producten gemaakt van oude materialen.

Adres en openingstijden

Recyclingperron

Het perron is ruim opgezet en overdekt. Weet je niet waar welk afval in moet? Onze medewerkers op het perron helpen graag. Wat breng je wel en niet naar het Upcyclecentrum?

Ondernemers die upcyclen 

Het Upcyclecentrum heeft ondernemers die in speciale werkruimtes ons afval omvormen tot nieuwe producten. Bij upcycling worden nieuwe producten gemaakt van oude materialen.
De ondernemers die nu een werkruimte in het Upcyclecentrum hebben zijn Kick Ass Quilts, A.M. Andersen D&D designs en Studio Heinepein.

Marieke van A.M. Andersen D&D designs is stoffeerder en knapt meubels en accessoires op. Zij geeft meubels een nieuw leven op een luxe, hippe en vooral stijlvolle manier.

Rianne van Kick Ass Quilts zet zich in voor een duurzame toekomst met de magie van quilts.

Henk Toetenel van Studio Heinepein is gefascineerd door materialen en zet die om in circulaire kunsten en vakmanschap. Dat doet hij in de vorm van meubels, ruimtelijke objecten en schilderijen. Daarnaast probeert hij mensen bewust te maken van de huidige wegwerpeconomie. Je kunt immers nog prachtige dingen maken van materialen die anders verbrand of versnipperd zouden worden.

Belevingscentrum 

Boven het Upcyclecentrum zit het belevingscentrum. Hier kan iedereen zien wat upcyclen is, wat daarvoor nodig is en hoe je dat kan doen. De ruimte is circulair ingericht. Er zijn tal van geupcyclede spullen te zien waarvan de materialen uit Almere komen. Je kunt hier workshops volgen, vergaderen en deelnemen aan een educatieprogramma. Wil je een bezoek brengen, een rondleiding inplannen of een ruimte in het belevingscentrum reserveren? Neem dan contact op met upcyclecentrum@almere.nl

Duurzaam en circulair uitgangspunt bij bouw en inrichting

Het Upcyclecentrum zelf is gebouwd en ingericht met hergebruikte materialen. Veel beton en staal komen uit de oude voertuigenhal en het oude recyclingperron van de gemeente Almere. Tegels, sanitair en grote deuren komen uit de oude sporthal en zwembad. Het gebouw verzorgt zijn eigen energie door zonnepanelen op het dak. Er is geen gasaansluiting en regenwater wordt opgevangen en gebruikt om het toilet door te spoelen.

Cameratoezicht recyclingperrons Almere

Op de recyclingperrons van Almere Poort, Haven en Buiten is cameratoezicht. Meer informatie hierover vind je in de privacyverklaring cameratoezicht recyclingperrons.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening