Direct naar paginainhoud

Wijkregisseurs

De gemeente staat open voor alle vragen en ideeën. Die kun je voorleggen aan de wijkregisseurs. Zij brengen je in contact met de juiste persoon binnen de gemeente. 

Wat doen wijkregisseurs?

Wijkregisseurs weten wat er in de wijk speelt en met die kennis zijn zij een schakel tussen jou en de gemeente. Je kunt hen alles vragen en zij verwijzen je naar de juiste persoon. Zo kom je verder met jouw ideeën en wensen voor jouw wijk. Een wijkregisseur staat ook in contact met scholen, bewonersorganisaties, politie etc. Ze kunnen je verbinden aan alle voor jou belangrijke partijen in de buurt. 

Waar kunnen wijkregisseurs bij helpen?

Wijkregisseurs helpen je graag bij ideeën voor jouw wijk of vragen. Heb je een idee waar je samen met buurtgenoten mee aan de slag wilt? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Zelfbeheer, het onderhoud van een stukje groen in de buurt.
  • Het organiseren van een activiteit in jouw straat of wijk. 

De wijkregisseur denkt mee, kijkt wat mogelijk is en helpt contact te leggen met andere partijen.

Wat kun je zelf regelen?

Er zijn ook zaken die je zelf kunt regelen. Denk aan:

  • Zie je op straat iets dat niet in orde is of is je afvalbak niet geleegd? Geef dit door via een melding openbare ruimte
  • Het aanvragen van een invalide parkeerplaats of inrit
  • Wil je dat het grofvuil wordt opgehaald, maak dan een afspraak. 
  • Als je meer wilt weten over het wijkbudget of dit wilt aanvragen voor jouw wijkinitiatief, dan vind je alle informatie online.

Contact met de wijkregisseur

Wil je contact met jouw wijkregisseur? Bel dan naar de gemeente via telefoonnummer 14 036. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Vermeld in welke wijk je woont, dan word je doorverbonden met jouw wijkregisseur. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening