Direct naar paginainhoud

Slaapplaats en dagopvang daklozen

Er zijn verschillende plekken waar je terecht kunt voor een slaapplaats of dagopvang.

De Huiskamer van Almere (Kwintes, dagopvang)

De Huiskamer is een inloop/huiskamerproject voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar die wel of niet in een crisissituatie zijn gekomen. Dit is op een vaste locatie in Almere Stad. Je kan hier overdag naartoe voor sport, buitenactiviteiten, muziek graffiti, kunst en allerlei activiteiten voor jongeren. De mensen die werken in de Huiskamer kunnen je helpen bij je vragen.

Adres: Schoutstraat 41-43,
1315 EW Almere
Telefoon: 06-11 86 80 44

Vovend-J (Kwintes, nachtopvang)

Vovend-J bestaat uit een groep van 4 ex-zwerfjongeren die samen een nachtopvang in zelfbeheer hebben opgezet. Zij runnen de opvang nu deels zelf. De nachtopvang heeft 6 bedden voor zwerfjongeren tot 25 jaar. Aanmelden kan bij de Huiskamer van Kwintes of bel: 06-11 86 80 44.

Adres: Makassarweg 41,
1335 HW Almere
Telefoon: 06-11 86 80 44

Van de Straat (Leger des Heils, dag- en nachtopvang)

Als je dak- of thuisloos bent kun je terecht bij Van de Straat van Het Leger des Heils. Je kunt er 's avonds slapen. Overdag kun je er terecht voor een praatje, een warme maaltijd en andere voorzieningen. Er is koffie en een computer met internet. Ook is er vaak een arts of iemand van de sociale dienst.

Je kunt je aanmelden voor Van de Straat door te bellen met het nummer hieronder, maar je kunt ook gewoon binnenlopen bij de nachtopvang.

Adres: Spoordreef 14 B,
1315 GN Almere
Telefoon: 036-548 99 87

Winteropvang (Leger des Heils)

De Winteropvang is een wintervariant van Van de Straat. Er zijn dan extra bedden beschikbaar. Deze bedden zijn alleen beschikbaar tijdens strenge vorstperiodes voor dak- en thuisloze mensen die anders de nacht op straat doorbrengen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening