Direct naar paginainhoud

Inclusie

In Almere willen we dat iedereen meedoet aan de samenleving. Ook als je bijvoorbeeld blind of doof bent, in een rolstoel zit of een geestelijke beperking hebt. De gemeente steunt inwoners die hulp nodig hebben, maar kan dat niet alleen. We lossen samen met inwoners, ondernemers, (maatschappelijke) organisaties en instellingen hulpvragen op.  

De gemeente Almere wil dat iedereen dezelfde kansen krijgt en niemand wordt buitengesloten. We willen ook dat inwoners onafhankelijk zijn en zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Wij kunnen helpen, maar jij bepaalt zelf of je hulp wil, hoeveel hulp je wil en waarmee. Je ziet via de links op deze pagina waar je hulp kunt krijgen.

Hulp geven

Als inwoner kun je meehelpen om Almere toegankelijker en inclusiever te maken. Bijvoorbeeld als vrijwilliger. Maar ook bedrijven kunnen hulp geven. Lees meer op de pagina Hoe kan ik meehelpen?

Meld toegankelijkheidsproblemen  

Zie je op straat iets dat een probleem is voor toegankelijkheid? Bijvoorbeeld een losse stoeptegels of ontbrekende noppentegels? Dan kun je een Melding Openbare Ruimte doen of bellen naar 14 036.

Vragen  

Als je een vraag hebt over toegankelijkheid, kun je bellen met 14 036. Of je kunt het contactformulier invullen.  

Activiteiten

Inclusie

Inwoners geven advies

Facebook

Meer weten over inclusie in Almere? Word lid van de Facebook community ViP-Almere en blijf op de hoogte.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening