Direct naar paginainhoud

Ondersteuningsverklaring

Een politieke partij of groepering die mee wil doen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023 heeft meerdere ondersteuningsverklaringen nodig. Daarmee maak je de deelname van een politieke partij of groepering aan een verkiezing mogelijk.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november 2023 kun je van 25 september tot en met 9 oktober 2023 tussen 09.00 en 16.00 uur de verklaring afleggen in het stadhuis. Politieke partijen hebben 30 ondersteuningsverklaringen nodig als ze voor het eerst meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Meer informatie over de ondersteuningsverklaringen voor de Tweede Kamerverkiezingen vind je op de website van de Kiesraad.

Verklaring afleggen

Een ondersteuningsverklaring inleveren werkt zo:

  1. Van de partij waarvoor je de verklaring wilt invullen krijgt je het formulier 'Ondersteuningsverklaring'. Daar zit de kandidatenlijst van de partij bij
  2. Je vult de ondersteuningsverklaring in
  3. Je zet je handtekening nog niet. Dat doe je pas in het gemeentehuis, aan de balie bij Burgerzaken
  4. Neem de ingevulde ondersteuningsverklaring mee naar je afspraak, met daarop de volledige kandidatenlijst. Neem ook je identiteitsbewijs mee
  5. Aan de balie zet je je handtekening

Je kan zonder afspraak langskomen bij de balie. Je kan ook bellen van te voren om een afspraak te maken via telefoonnummer 14 036.

Stuur een e-mail naar verkiezingen@almere.nl als je vragen hebt over de ondersteuningsverklaring. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening