Direct naar paginainhoud

Vergunningen Oosterwold

Voor een verbouwing aan je woning heb je soms een omgevingsvergunning nodig. Wil je weten of je een omgevingsvergunning nodig hebt, doe dan de vergunningencheck via het Omgevingsloket.

Omgevingsvergunningen Oosterwold

Oosterwold is een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Hier wordt de gebiedsinrichting helemaal aan het eigen initiatief overgelaten. Dat betekent dat iedereen op elke plek een kavel mag uitzoeken. Behalve een aantal spelregels zijn er geen beperkingen voor functies en afmetingen van de kavel. Oosterwolders bepalen niet alleen waar hun woning op de kavel komt te staan, maar organiseren ook samen waar de wegen, de paden, het groen en het water komt. Je vindt hier de ultieme vorm van doe-het-zelf-gebiedsontwikkeling.

Kijk voor meer informatie over Oosterwold op: Maak Oosterwold.

Hoe Oosterwold er uiteindelijk uitziet staat niet vast. Dat bepalen de Oosterwolders zelf en dat is uniek in Nederland. Het is een stadsontwikkeling van Almere waarbij de mensen centraal staan en zelf invulling geven aan hun hele woon-, werk-, en leefomgeving. De eerste Oosterwolders wonen er sinds 2016.

Vragen

Heb je vragen? In het Omgevingsloket vind je veel informatie. Of neem contact op met de gemeente.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening