Direct naar paginainhoud

Wijkagent en wijkregisseur

Samen met zorgpartners Kwintes, Amethist en Leger des Heils, politie, handhavers, winkeliersvereniging en wijkregisseur werken we aan de aanpak van overlast in Almere Centrum.

De snelle groei van Almere verandert het centrum van de stad en brengt overlast met zich mee. Denk hierbij aan bedelen, agressief gedrag en drank- en drugsgebruik.

Heb je als bewoner of ondernemer van Almere Centrum idee├źn over verbeteringen van of in de buurt? Of heb je vragen over je persoonlijke situatie, speelt er iets met buurtbewoners of iets in je buurt waarover je wilt praten? Dan kan je terecht bij  wijkregisseur Ernst Bokhorst en wijkagenten Brian Tel en Sander Verbruggen.

Regelmatig worden er bewonersbijeenkomsten georganiseerd door de gemeente, woningcorporaties of door het Platform Almere Centrum (PAC). Ook hier komen onderwerpen Zorg en Veiligheid aan bod. Met bewoners en de betrokken partijen bespreken we wat we samen kunnen doen om de overlast in het centrum te beperken.

Samenwerking

In het centrum zijn verschillende locaties waar mensen met een verslaving en/of psychische problemen worden opgevangen. Lees meer over het Inloophuis van Kwintes in de Schoutstraat en over de samenwerking tussen alle centrumpartners.

Samen werken we aan een veilige en leefbare binnenstad.  

Illustratie Almere skyline
Jouw mening