Gebiedsontwikkeling

In tien jaar bijna 25.000 nieuw woningen bouwen. Het kan in Almere en Almere kan het. De ambitie is uitgetekend in het Stedelijk Woningbouwprogramma Almere 2021-2024.

De afdeling Gebiedsontwikkeling van gemeente Almere werkt met veel bezieling aan de ontwikkeling en realisatie van deze ambitieuze plannen. Zij beheren een grote grondportefeuille en gaan deze ambities komende jaren waar maken. Dat willen we zo duurzaam mogelijk doen. Nieuwe wijken en de oudste delen van Almere die aan vernieuwing toe zijn, maken we toekomstbestendig. Dat betekent dat we zuinig omgaan met energie, kiezen voor ontwerpen en materialen die lang meegaan en opnieuw gebruikt kunnen worden, hittestress en wateroverlast aanpakken en aandacht hebben voor de verbinding van de stad met de natuur. 

Dat we al goed op stoom zijn kun je met eigen ogen zien op diverse plekken in de stad. En er zit nog veel meer in pijplijn en nóg zijn er voor ontwikkelende partijen kansen om met beide handen aan te grijpen.

Almere geeft een enorme variatie aan grond uit en in de stad zijn lege panden te vinden waar transformatie mogelijk is. 

Met deze webpagina informeren we partijen in de gebiedsontwikkeling over ontwikkelkansen en relevant beleid Deze pagina is bedoeld als startpunt en biedt geen compleet overzicht.

 • Dronefoto van Europakwartier Oost in Almere Poort

 • 2.	Dronefoto van Europakwartier Oost in Almere Poort

  Dronefoto van Europakwartier Oost in Almere Poort

 • Dronefoto van Duin in Almere Poort

  Dronefoto van Duin in Almere Poort

 • Dronefoto van Pampushout in Almere Poort

  Dronefoto van Pampushout in Almere Poort

 • Dronefoto van Nobelhorst in Almere Hout

  Dronefoto van Nobelhorst in Almere Hout

 • Dronefoto van Wisselweg Almere Centrum

  Dronefoto van Wisselweg Almere Centrum

 • Dronefoto van Almere Centrum

  Dronefoto van Almere Centrum

Bouwprojecten in Almere

Vacatures bij gebiedsontwikkeling

Gronduitgifte

Op de pagina Gronduitgifte publiceert gemeente Almere het voornemen tot het sluiten van overeenkomsten betreffende de uitgifte van gemeentegrond en gemeentelijk vastgoed.

Bedrijventerreinen

Almere heeft 29 bedrijventerreinen verspreid door de stad. Bijna de helft heeft nog kavels beschikbaar waar je jouw eigen bedrijf kunt vestigen. Daarnaast zijn er veel bestaande panden die vrij zijn. De stad heeft een gunstig vestigingsbeleid en biedt aantrekkelijke prijzen.

Zelfbouw door particulieren

Almere is de grootste zelfbouwstad van Nederland; nergens vind je zo’n groot en divers aanbod met kavels waarop je zelf een huis mag ontwerpen en bouwen. Sinds 2007 zijn hier maar liefst ruim 2.300 huizen zelf gebouwd. 

Almere 2.0

Met het programma Almere 2.0 investeren gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk in de kwaliteiten van Almere. Een stad waar inwoners trots op zijn, met plezier leven en zich naar hartelust kunnen ontplooien. Lees meer hoe jij daar onderdeel van kan worden.