Stadsdelen

Voor en met de stad

Almere bestaat uit verschillende stadsdelen. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen sfeer en identiteit. Het groene Almere Buiten, het gastvrije Almere Haven, de landelijke omgeving van Almere Hout, het verrassende Almere Poort en het centrale gelegen Almere Stad. Almere Stad is feitelijk één stadsdeel, maar weer onderverdeeld in drie kleinere delen. Namelijk Almere Centrum, Almere Stad Oost* (Filmwijk, Verzetswijk, Waterwijk, Parkwijk, Danswijk en Tussen de Vaarten) en Almere Stad West (Noorderplassen, Muziekwijk, Stedenwijk, Staatsliedenwijk, Literatuurwijk en Kruidenwijk).

Gebiedsteam

In ieder stadsdeel is een gebiedskantoor vanuit waar het gebiedsteam werkt. Dit team bestaat uit medewerkers van de gemeente Almere. Het team is de verbinder tussen de bewoners, (sociale) professionals, ondernemers en het stadhuis. Het gebiedsteam is gevestigd in het gebiedskantoor. Vanuit dit gebiedskantoren onderneemt de gemeente gebiedsgerichte activiteiten. Bijvoorbeeld wijkontwikkeling, veiligheidszaken en contacten met partners in de wijk.

Op afspraak van harte welkom

De gebiedskantoren hebben geen balie. Je kunt jouw gebiedskantoor alleen op afspraak bezoeken. Bijvoorbeeld om te praten over de ontwikkelingen in de wijk, een aanvraag voor het wijkbudget te doen of een wijkbreed probleem te bespreken. Voor een afspraak met jouw gebiedskantoor kun je het contactformulier invullen of bellen met 14 036.

Meldingen openbare ruimte

Meldingen over de openbare ruimte (zoals een kapotte straatlantaarn of losliggende stoeptegel) kun je gemakkelijk doorgeven via het digitale formulier. Heb je geen internet? Je kunt bellen met 14 036 of langskomen bij de centrale balie in het stadhuis.