Direct naar paginainhoud

Handleiding Bezoekersapp

De BezoekersApp is voor iedereen die in een betaaldparkeergebied of blauwe zone woont. Hiermee betaal je in betaaldparkeergebied een gereduceerd tarief voor je bezoek. In een blauwe zone kun je met de app je bezoek langer dan de maximale parkeerduur laten parkeren. De app geldt alleen voor straatparkeren.

Je bereikt de app via een internetbrowser op je smartphone, tablet of computer. Je meldt je bezoek in slechts twee stappen aan. In deze handleiding leggen wij deze stappen en alle mogelijkheden van de app uit. Voordat je de BezoekersApp kunt gebruiken, dien je deze eenmalig aan te vragen via het e-loket. Hierbij wordt er direct een startsaldo op de app gezet. Na goedkeuring van je aanvraag ontvangt je een e-mail en kun je de BezoekersApp direct gebruiken. Daarna kun je op elk gewenst moment je saldo opwaarderen.

Bezoekersapp aanvragen en beëindigen

De eerste keer ga je naar het e-loket en vraagt daar toegang tot de BezoekersApp aan. Na goedkeuring van je aanvraag met startsaldo ontvangt je een e-mail en kunt je de BezoekersApp gebruiken. Je kunt je bezoekersregeling beëindigen in het e-loket. Hierna log je in in de BezoekersApp, waarna je restitutie kunt aanvragen. 

Video: Hoe kan ik een bezoekersregeling aanvragen?

Hoe werkt de BezoekersApp?

Open de browser van je smartphone, tablet of computer en vul het volgende webadres in: bezoek.parkeer.nl/almere

Login

Log je voor de eerste keer in? Ga dan naar de e-mail die je hebt gekregen met als onderwerp 'Uw account voor de BezoekersApp' en klik op de knop 'wachtwoord aanmaken'. Je kunt nu een wachtwoord aanmaken. Met je adres en dit wachtwoord log je daarna in.

Wachtwoord vergeten? Klik op de link 'wachtwoord vergeten'. Je ontvangt dan een e-mail waarmee je een nieuw wachtwoord instelt. Om de app als favoriet toe te voegen aan je browser, volg je de gebruikershandleiding van je smartphone, tablet of computer.

Kenteken invoeren

Voor het invoeren van een kenteken klik je in de app op 'nieuw kenteken'. Hierna vul je het kenteken van je bezoek in. Je ziet dan als controle meteen het voertuig waar het om gaat. Klik op 'kenteken opslaan' om met dit kenteken te parkeren. Eerder gebruikte kentekens kun je gemakkelijk terugvinden in de lijsten recent of favorieten.

Parkeeractie starten

Je ziet hier een overzicht van je geplande parkeeracties. Controleer of het kenteken klopt. Onder het kopje saldo zie je het beschikbare saldo. Als het saldo niet voldoende is, dan kun je dat verhogen. Klik hiervoor op de knop naast het saldo. Klik daarna op 'parkeeractie starten'. Je kunt met de knop 'plannen' de begin- en eindtijd instellen. Je kunt een parkeeractie altijd eerder beëindigen of de eindtijd aanpassen.

Parkeeractie bekijken en stoppen

Als de parkeeractie is gestart zie je de knop 'bekijk parkeeractie'. Klik hierop om naar de lijst van de lopende parkeeractie(s) te gaan. Klik door op een parkeeractie voor meer informatie. Je kunt de parkeeractie ook via de knop in het menu onderaan je scherm bekijken. Ook kun je daar een parkeeractie aanpassen of beëindigen. Het is mogelijk om meerdere bezoekers aan te melden. Klik op de knop 'nieuwe parkeeractie' om een nieuwe bezoeker aan te melden. De app heeft handige functionaliteiten zoals het aanmaken van favoriete kentekens en het machtigen van een bezoeker. 

Uitgebreide functionaliteiten

Onderaan het scherm van je smartphone staat het menu. Dit bestaat uit:

  • Parkeeracties: Hier vind je alle lopende en geplande parkeeracties.
  • Geschiedenis: Je kunt hier alle parkeeracties uit het verleden terugvinden.
  • Account: Hier vind je Saldo, Instellingen, Machtigingen en Favorieten.
  • Info: Hier vind je meer informatie over deze app.

Saldo opwaarderen

Je saldo aanvullen kan met iDeal. Je kunt dit doen op het moment dat je een nieuwe parkeeractie aanmeldt of door naar 'account' te gaan in het menu onderaan het scherm. Klik op de knop naast je actuele saldo en vul het bedrag in waarmee je het saldo wil opwaarderen. Klik hierna op 'saldo opwaarderen' waarna iDeal wordt geopend. Na betaling keer je automatisch terug naar de BezoekersApp. Het betaalde bedrag wordt direct toegevoegd aan je saldo.

Favorieten aanmaken

Gebruik je vaker hetzelfde kenteken? Dan kun je het kenteken markeren als favoriet om het gemakkelijk terug te vinden. Klik tijdens het aanmaken van een parkeeractie op het sterretje na het invoeren van het kenteken. Er verschijnt een extra veld waar u een naam kunt invullen bij het kenteken. In het menu klikt u op de knop bewerken of verwijderen. Hier kun je je favorieten toevoegen,

Parkeerhistorie

Bekijk je parkeerhistorie door op de knop te klikken in het menu onderaan het scherm. Hier ziet u een overzicht van al uw parkeeracties. Je kunt een selectie maken op basis van een begin- en einddatum en het overzicht per ontvangen. Deze gegevens zijn alleen door jou in te zien en kunnen niet door de gemeente of derden worden bekeken.

Mijn machtigingen

Door een machtiging uit te geven kan een bezoeker zichzelf aanmelden op je saldo. In het menu klik je op de 'nieuwe machtiging' knop en daarna op 'mijn machtigingen'. Voer de naam en het adres in van de persoon die je wilt machtigen voor het gebruik van je saldo.

Wil je een persoon voor een langere periode machtigen? Zet de knop 'doorlopend' op 'ja'. Kies daarna de periode waarvoor de machtiging geldig is. Je kunt eventueel nog een eigen tekst toevoegen voor de gemachtigde, door de knop 'Eigen tekst' op 'Ja' te zetten. Klik op 'machtiging verzenden'. De gemachtigde ontvangt een e-mail met daarin een link naar de BezoekersApp.

Een machtiging kan altijd en op ieder moment worden ingetrokken. Je kunt ook elke parkeeractie zelf beëindigen.

Meer informatie

Jouw gemeente

De BezoekersApp is afgestemd op de situatie en bepalingen in jouw gemeente.

Gebruik op tablet, laptop of computer

De BezoekersApp is ook eenvoudig te gebruiken op een tablet, laptop of computer. Open de browser van uw tablet, laptop of computer en vul het volgende webadres in: bezoek.parkeer.nl/almere. De werking van de app is gelijk aan de werking op een smartphone maar ziet er voor sommige onderdelen iets anders uit. De menubalk staat aan de linkerkant van je scherm in plaats van onderin.

Over P1 

P1 verzorgt parkeerdienstverlening in Almere.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening