Cultuur

Cultuur voor iedereen

Kunst, cultuur en erfgoed zijn van grote waarde voor de samenleving. Ze zijn onmisbaar voor de aantrekkelijkheid van de stad. Goede culturele voorzieningen versterken het vestigingsklimaat voor ondernemers én nieuwe inwoners.  

Op deze website vind je meer informatie over cultuur in Almere, waaronder het Cultuurplan Almere 2019-2024: Cultuur verrijkt, verbindt en versterkt (pdf, 5,43 Mb). Hierin zijn de volgende ambities opgenomen: Cultuur is voor alle Almeerders dichtbij, Cultuur krijgt ruimte om te groeien, en Cultuur geeft vorm aan de identiteit van Almere. 

Coronapakket Cultuur 2020-2021

Dankzij een Rijksbijdrage van 1,4 miljoen euro kan de gemeente Almere samen met het Cultuurfonds Almere de lokale cultuursector ondersteunen tijdens de coronacrisis. Meer informatie over de mogelijkheden van ondersteuning is te vinden op de pagina Coronapakket Cultuur.

Subsidiestelsel cultuur in Almere

Vanaf 2021 kunnen cultuurpartners bij het Cultuurfonds Almere terecht voor incidentele subsidie, en voor jaarlijkse en meerjarige subsidie bij de gemeente. Met deze nieuwe verdeling geeft de gemeente meer duidelijkheid aan alle makers uit de stad, en zorgen we er samen met de sector voor dat cultuur in Almere nog meer gaat bruisen.

Kijk voor meer informatie over jaarlijkse en meerjarige subsidie op de pagina Almere Basisinfrastructuur Cultuur.