Direct naar paginainhoud

Almeerse Alliantie Kinderarmoede

In Almere groeit 1 op de 7 kinderen op in armoede. De gemeente is daarom gestart met de Almeerse Alliantie Kinderarmoede. Verschillende partijen uit Almere hebben zich al aangesloten en er is ruimte voor andere organisaties om zich   aan te sluiten. Er is een partner-/inspiratieboekje beschikbaar dat je kunt aanvragen.  

Landelijk groeit 1 op de 13 kinderen op in armoede. In Almere ligt dit percentage zelfs nog hoger en groeit 1 op de 7 kinderen  op in armoede. Daarom is Almere aangesloten bij de Landelijke Alliantie Kinderarmoede. De gemeente Almere is in navolging van de Landelijke Alliantie Kinderarmoede in 2019 gestart met de Almeerse Alliantie Kinderarmoede. Inmiddels hebben meer dan 50 partijen uit Almere zich bij deze alliantie aangesloten. 

Van de partijen die zich aansluiten, verwachten we dat ze actie ondernemen om kinderarmoede tegen te gaan en gelijke kansen bieden aan kinderen en jongeren.

2 keer per jaar is er een bijeenkomst waarbij de nieuw aangesloten partijen de belofte kunnen tekenen. De verschillende partijen kunnen dan ook verder kennismaken, in gesprek met elkaar en kijken hoe ze samen kunnen werken in het bestrijden van de kinderarmoede.

Vraag Inspiratieboekje aan

Er is een partner-/inspiratieboekje gemaakt voor de Almeerse Alliantie. In dit boekje staan alle deelnemende partijen en lees je hoe zij zich (extra) inzetten tegen kinderarmoede. Wil je dit boekje ontvangen? Stuur dan een e-mail naar brievenbus@alsiklatergrootbeninalmere.nl.

Wil je met jouw organisatie ook aansluiten bij de Almeerse Alliantie Kinderarmoede, stuur dan een e-mail naar brievenbus@alsiklatergrootbeninalmere.nl.

Alle typen organisaties, zowel publiek als privaat, kunnen zich aansluiten; wij geloven in de kracht van een diverse alliantie omdat we alleen met elkaar alle kinderen kunnen bereiken en kunnen ondersteunen.

Meer informatie Landelijke Alliantie Kinderarmoede

Illustratie Almere skyline
Jouw mening