Direct naar paginainhoud

Peter Sluijk | Freeway zorg

“In het afgelopen jaar heeft Freeway Zorg, een dagbesteding voor mensen met diverse uitdagingen, een opmerkelijk initiatief ontplooid dat het leven van kinderen in armoede verrijkt. Huig en Maaike, begeleider en teamleider bij Freeway Zorg, hebben met een toegewijd team van vaste cliënten maar liefst 40 fietsen gerepareerd en geschonken aan kinderen die anders wellicht niet de kans zouden krijgen om te genieten van dit simpele, doch cruciale vervoermiddel. 

Op de dagbesteding wordt er 4 dagen per week met passie en toewijding gewerkt. Huig en zijn team van vaste cliënten hebben niet alleen fietsen gerepareerd, maar ook een positieve sfeer van samenwerking gecreëerd. Dit initiatief gaat verder dan reparaties; het biedt kinderen niet alleen de mogelijkheid om zich gemakkelijker te verplaatsen, maar stimuleert ook een gevoel van eigenwaarde en gemeenschapszin. 

Dit inspirerende project van Freeway Zorg toont aan hoe lokale inzet en samenwerking positieve verandering kunnen brengen. We hopen dat dit voorbeeld anderen aanspoort om soortgelijke initiatieven te ontplooien en samen te werken aan een inclusieve, ondersteunende gemeenschap. Freeway Zorg laat zien dat, door gezamenlijke krachten, we kinderen letterlijk en figuurlijk vleugels kunnen geven.” 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening